header_gerard_b.jpg

Open hier de agenda - nieuwsbrief

Welke activiteiten zijn er voor de jeugd binnen onze gemeente?
Zes keer per jaar organiseren we IkZieJou-weekenden. Met op vrijdagavond een activiteit voor tieners, op zaterdagmiddag een activiteit voor de kinderen van basisschoolleeftijd en op zondagmorgen een viering voor jong en oud die wat speelser van opzet is.
Daarnaast zijn er ook zes krabbelvieringen voor de allerjongsten op de zondagmiddag, verspreid over het jaar.

Met kerst kunnen kinderen meedoen met het kerstspel.

Ben je nieuwsgierig? Laat van je horen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 


Feestelijk PalmPasen 2023

PalmPasen 2023Hieronder zie je mooie herinneringen aan de IkZieJouViering op Palmpasen in Op de Helte
Een mooi filmpje van de activiteiten kon in de kerk niet worden getoond, maar gelukkig kunnen we het hier wel zien. Met dank aan Han Post, kunnen we ook genieten van de mooie foto's van de feestelijke en zeer geslaagde dienst. 

 

 

Kinderoppas (0-4 jaar)
In Op de Helte en in de Catharinakerk is er alleen oppasdienst voor 0 – 4 jarigen tijdens bijzondere vieringen: Ik-zie-jou-vieringen, Pasen, Pinksteren, Kerst en doopdiensten. 
Contactpersoon: Herma Prins: emailcontact>>>

Krabbelvieringen (± 3 tm 6 jaar)
Een krabbelviering is een viering voor kinderen in de leeftijd van drie t/m zes jaar en hun ouders/verzorgers, opa’s en oma’s. Zo’n viering duurt ongeveer een half uurtje. We zingen een vast lied, lezen een verhaal uit een prentenboek voor en spiegelen dit aan een kort verhaaltje over Jezus. Vervolgens knutselen we iets, spelen een spel of zingen samen. Daarna is er ranja, koffie of thee om nog even na te praten.

20230305 15540520230305 155925 

Deze foto's zijn van 5 maart 2023, thema 'Wie zeg je dat ik ben?'
We speelden "Wie ben ik?" en we tekenden de omtrek van elkaar op een groot papier. En we lazen uit de bijbel over de vrienden van een man die niet meer kon lopen. 
Kinderen en ouders die op de deelnemerslijst staan, worden persoonlijk uitgenodigd per mail. Heb je belangstelling of ontvang je geen uitnodigingen, neem dan contact op met:
Tineke Braspenning: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen: 06 19 04 17 60

Kindernevendiensten (groep 1 tm 8)
Bij alle diensten is er kindernevendienst voor kinderen van de basisschool. De kinderen gaan na de voorbereiding naar hun eigen ruimte om samen bezig te zijn met een creatieve of speelse uitwerking rond het thema van de zondag. Meestal wordt gebruik gemaakt van de methode van Bonnefooi of Kind op Zondag. In de zomervakantie zijn er geen kindernevendiensten. Wel is er dan in de kerken kleurmateriaal aanwezig.  
Extra activiteiten zijn bijvoorbeeld: Palmpasen, Adventsproject, Kerstspel, Pop-up kinderkoor.
Contactpersoon: Annelies van Buuren: emailcontact>>> 

Ikziejou viering
Een Ikziejou viering is een speelse kerkdienst die met nadruk op gezinnen is gericht. Wanneer je kind leeftijdsgenoten tegenkomt, dan wordt een kerkdienst meteen gezelliger. En als ouders zie je ook graag leeftijdsgenoten als je weer eens naar de kerk gaat.
foto 1 12 febr. 2023foto 2 12 febr. 2023
Bij een Ikziejou viering kom je andere gezinnen tegen, wel zo leuk! Er is vooraf inloop met koffie en sap en na de dienst ontmoeting in de hal met koffie, thee en sap. Deze vieringen worden een aantal keren per jaar georganiseerd met een gevarieerd aanbod. Soms is er een band, soms een 'pop-up'koor. De jongeren werken in een Ikziejou viering altijd spontaan en met plezier mee. 
Op de foto's zie je een koortje en een 'rondje rennen' door de kerk, achter de dominee aan! Dit was tijdens een viering op 12 februari 2023 met als thema "Alles is liefde".
Houd voor data kerknieuws en onze website in de gaten. 
Contact via de Jeugdraad: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AXION-fonds
Dit is een fonds vanuit de jeugdraad, waar jongeren en jongvolwassenen een beroep op kunnen doen, die internationaal een goed doel willen ondersteunen, of er tijdelijk werk voor willen doen. Te denken valt aan World Servants of Kerkinactie.
Informatie via de Jeugdraad: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Even voorstellen: TINEKE BRASPENNING
Tineke Braspenningmet ingang van 15 januari 2023 ben ik
'Opbouwwerker Jeugd- en Middengeneratie'.

Je kunt mij mailen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen: 06 19 04 17 60