Activiteitenboekje 2020-2021

Koffietijd Op de Helte (gaat voorlopig niet door)
Vanaf 2 september elke woensdagmorgen tussen 09.30 uur - 11.00 uur:
Contactpersoon: Ilse van Huffelen - e-mail>>>

Breviergebed op woensdagochtend 09.00 uur in de Jacobskerk
Elke woensdagochtend om negen uur (wintertijd) staat de kerk van Roderwolde open. We bidden een breviergebed. Drie psalmen, een Bijbeltekst, stilte, en voorbeden, afgewisseld mety een gezang en de lofzang van Zacharias. Na ongeveer een half uur ga je verfrist de dag weer in.
Aanmelden is niet nodig, van harte welkom.

Alle activiteiten afgelast
Helaas hebben we alle activiteiten van de Taakgroep Vorming en Toerusting vanwege de coronamaatregelen moeten afgelasten.
We maken echter een uitzondering voor de Voettocht in Advent. Met een hartelijke groet, zorg goed voor u zelf en elkaar.
Truus de Jong – Theessink
Aangepaste Voettocht in Advent op zondagmorgen 13 december
We missen het contact met elkaar en het delen van onze verhalen. Omdat juist dàt het doel van de voettocht in Advent is, willen wij deze op een aangepaste wijze organiseren. We lopen in kleine groepjes, twee aan twee door het Mensingebos, krijgen onderweg een kop soep aangereikt en eten onze meegebrachte broodjes en gaan in gesprek over bepaalde vragen.
De totale wandeling zal korter zijn dan u gewend bent omdat er één pleisterplaats is. Rekent u maar op een wandeling in de ochtend van goed twee-en-een-half uur met vertrek vanaf de Catharinakerk en een bezinningsmoment daarna. De precieze details over tijd en plaats komen nog, maar u kunt zich al wel hiervoor opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor maximaal 30 personen.
Kunt u die zondag niet maar hebt u wel belangstelling voor een wekelijkse wandeling op bepaalde dagen? Bij voldoende belangstelling organiseren wij dan regelmatige wandelmomenten. Namens Vorming en Toerusting, Nettie Kramer

Besluit Kerkenraad
De kerkenraad heeft tijdens de vergadering op 19 oktober besloten dat, met uitzondering van de vieringen,  alle activiteiten en bijeenkomsten tot 16 november vervallen.

Degenen die zich al hebben opgegeven, krijgen persoonlijk bericht als een activiteit wordt afgelast of uitgesteld. Dit geldt in ieder geval voor de volgende activiteiten:

• Koffie- en ontmoetingsochtend Roderwolde voorlopig niet mogelijk
    We starten weer op zodra het kan. Contactpersoon: Dirk van Hell - e-mail>>>

• Koffieochtend in Op de Helte op woensdagmorgen wordt voorlopig niet gehouden

• De Bijbelkring van ds. Sybrand van Dijk ( om de 3 weken )
    wordt in november niet gehouden.

• Boekbespreking Ongeneeslijk Religieus
    begeleid door Sybrand start niet in november

• In gesprek over muziek
    Deze vier bijeenkomsten gaan niet door

• Eetcafé van 6 november gaat niet door

• Holy Stitch van 2 november om 14.00 uur gaat niet door

Meditatie: in het suizen van een zachte stilte: gaat in oktober niet door
A: 22 oktober, B: 29 oktober

Mediteren kun je leren. Meditatie is je lichaam en geest tot rust brengen. Vanuit die rust kun je onverwachte waarheden over jezelf ontdekken. Verrassend en verfrissend kan dat zijn. Ik maak hiervoor gebruik van een verstillend eerste deel van de avond en een creatief verdiepend tweede deel. De werkvormen hiervoor zijn heel gevarieerd en eenvoudig te doen. Iedere avond heeft een eigen thema. De ervaring leert dat je ontspannen en opgeladen weer naar huis zult gaan. We werken met groepen van maximaal 7 deelnemers per avond i.v.m. corona maatregelen.
Data: Groep A:  19 nov., 3 dec., 14 jan., 4 febr.
         Groep B:   26 nov., 10 dec., 21 jan., 11 febr.
Meditatieplek: Op de Helte, zaal 1 - Tijd: 20.00 -21.30 uur
Begeleider: ds. Walter Meijles
Opgave: vóór 19 oktober; verplicht. Later inschuiven mogelijk.

Holy stitch oftewel ‘Heilige steek’: gaat in november niet door.
We hopen dat we op 7 december weer bij elkaar kunnen komen
Oftewel 'heilige steek', zo gaat onze nieuwe maandelijkse bijeenkomst voor creatievelingen op handwerkgebied heten.
Haaksteken, breisteken, borduursteken of wat voor steken je ook maakt: je bent welkom.
Wat gaan we doen? We komen één keer in de maand een middag bij elkaar. De locatie is nog niet bekend, wordt t.z.t. bekend gemaakt.
Wie? Vrouw, man, jong of oud: het maakt ons niet uit.
Beginneling? Geeft niks, wij helpen je graag op weg.
Wat willen we bereiken? Elkaar helpen met lastige steken, elkaar wat beter leren kennen én patronen, ideeën en steken uitwisselen.
Wanneer en hoe laat?  Elke eerste maandag van de maand van 14.00 - 16.00 uur
Kom je ook? Wie weet 'steek' je er wat van op!
Tineke Braspenning, Ilse van Huffelen en Ada Waninge.
Eerstvolgende datum: maandag 7 december (onder voorbehoud)
Opgave: Ada Waninge ( verplicht )

Groep Verlies en Rouw: 1 december (onder voorbehoud)
De groep Verlies en Rouw start, zo mogelijk, op 1 december. Wilma van der Kolk en Truus de Jong gaan de groep leiden.
Data: dinsdag 1 december, 5 januari, 2 februari, 2 maart
Plaats: Op de Helte - Tijd: 14.00 - 15.30 uur
Begeleiders: Wilma van der Kolk en Truus de Jong
Opgave bij: Truus de Jong ( verplicht )