Activiteitenboekje 2022-2023

Leerhuisfolder 2022-2023

Hieronder vermelden we de eerstvolgende activiteiten en onderaan de vaste activiteiten. ACTIVITEITEN BINNENKORT

BIJBELKRING donderdag 2 februari
We gaan alweer het vierde jaar in! Ongelooflijk. Er vielen ook veel avonden uit vanwege corona. Maar hoe je ook telt, we gaan rustig verder. Afgelopen jaar waren er 17 deelnemers, maar je kunt er altijd bij. We lezen uit Genesis. Omdat hier alle thema’s aan de orde komen waar de Bijbelse boeken om draaien. Wie is de mens? Hoe word je mens? Wie of wat zijn je vijanden? Wat bedreigt jou? En wie is God? We zijn bij Abraham en we lezen dit jaar, zo hoop ik, tot aan Jozef. Van harte welkom om mee te doen, ook als je slechts één keer tijd hebt.
Volgende data: donderdagen 12 januari, 2 en 23 februari, 9 en 30 maart, 20 april, 11 mei, en 1 juni
Plaats: Op de Helte - Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Opgave: ds. Sybrand van Dijk - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 06-39 59 19 01 

Eetcafé ‘Bij de Catharina’ vrijdag 3 februari
Plaats: t/m maart in Op de Helte - Tijd: 17.45 uur met gratis drankje
Opgave: bij Clara en Hielke Penninga - dieetopgave bij aanmelding
Kosten: € 7,50 p.p.
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 050-5014487

HOLY STITCH eerste maandagmiddag van de maand in Op de helte 
We pakken de draad weer op! We zijn al twee jaar op weg met onze maandelijkse bijeenkomst voor creatievelingen op handwerkgebied. Haaksteken, breisteken, borduursteken of wat voor steken je ook maakt: je bent welkom. We komen één keer in de maand een middag bij elkaar in de hal van Op de Helte. We nemen allemaal een handwerkje mee en vertellen elkaar over technieken, garen, verkoopadressen, kortom: over alles wat te maken heeft met handwerken. Als iedereen die de afgelopen twee jaar heeft meegedaan komt, dan zijn we met twintig mensen. Maar er kunnen altijd meer bij: vrouw, man, jong, oud, het maakt ons niet uit.
Beginneling? Geeft niks, wij helpen je graag op weg.
We helpen elkaar met lastige steken, leren elkaar wat beter kennen én wisselen patronen, ideeën en steken uit. We ‘steken’ onze koppen bij elkaar op de eerste dinsdag van de maand. Kom je ook je handen uit je mouwen ‘steken’? Geef je ook op als je al meedraaide in de vorige edities: dan weten we op hoeveel mensen we de eerste keer mogen rekenen. 
Startdatum: dinsdag 6 september van 14.00 - 16.00uur
Opgave: Ada Waninge E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 050-5012787 - Kosten: geen
Ilse van Huffelen en Ada Waninge

Boekbespreking ’Heilige Woede’ dinsdag 7 februari
Thomas Quartier is monnik en Theoloog des Vaderlands 2022. Hij kreeg vooral bekendheid door zijn compromisloze pleidooi voor pacifisme. De enige overwinning, volgens hem, is de geweldloze. In algemene zin valt daar weinig tegenin te brengen, maar hij spitst het toe op Oekraïne. Meer wapens brengen alleen maar meer ellende. Geen overwinning.
Quartier is al lang met het thema geweld bezig. Zo schreef hij in 2018 het boek ‘Heilige Woede’. In dit boek, dat begint met de persoonlijke vraag: “Waarom werd je monnik?”, vertelt Quartier hoe zijn woede werd beteugeld, “geheiligd”, schrijft hij. Het is een spannend en mooi relaas van iemand die leert om de woede in te zetten voor een nieuwe werkelijkheid.
Datum: dinsdagen 7 en 21 februari, en 7 maart 2023
Plaats: Op de Helte - Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Opgave: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 06-39591901

Meditatie: Afdalen in jezelf en weer opstijgen donderdag 9 februari
Meditatie is je lichaam en geest tot rust brengen. Vanuit die rust kun je onverwachte waarheden over jezelf ontdekken.
Data: 26 januari, 9 en 23 februari ,9 en 23 maart
Plaats: Op de Helte, zaal 1 - Tijd: 20.00 -21.45 uur
leiding: ds. Walter Meijles - Opgave: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 06-37010413

Leerhuislezing: Wislawa Szymborska Maandagavond 13 februari
Op deze avond verzorgt dominee Sybrand van Dijk een lezing over de dichteres van de liefde, het leven en de dood, Wislawa Szymborska. Zij is de koningin van de relativering: als er ergens één ding anders was gegaan, Leefden we in een heel andere wereld, we waren er niet geweest of alles was anders gegaan. Maar onaantastbaar is haar credo: het leven is ongelooflijk en kent een schoonheid die zelfs door de dood niet is kapot te maken.
Besproken worden haar leven en vriendschappen. We lezen en bespreken een aantal van haar gedichten om na afloop net als zij te ervaren dat het leven niet mooier had kunnen zijn.
De lezing is in kerkelijk centrum Op de Helte en begint om 20.00 uur.
Graag vooraf opgeven bij Yvonne Vos, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De toegang bedraagt €5,-.
Meer informatie vindt u de leerhuisfolder en op de website van de kerk.
Namens de leerhuiswerkgroep, Yvonne Vos

Preek van de leek met Daniël Rouwkema zondag 19 februari 10.00 uur
Dit keer een muzikale keuze als gastspreker voor de Preek van de Leek. Met zelfgekozen muziek en teksten spreekt Rouwkema (Smilde, 1974) over zijn persoonlijke drijfveren en inspiratie. Hij werd op zijn 14e al benoemd als organist in Smilde en van jongs af aan componeert en arrangeert hij muziek, waarbij zijn kennismaking met de Engelse koormuziek een grote impuls was. 
Na afloop van de preek is er natuurlijk koffie en gelegenheid om na te praten. De toegang is gratis.
Datum: 19 februari 2023 - Plaats: - Catharinakerk (onder voorbehoud) - Tijd: 10.00 u.


Taakgroep Vorming en Toerusting
Truus de Jong, secretaris: e-mailcontactVASTE ACTIVITEITEN

Koffietijd Op de Helte en Koffie- en ontmoetingsochtend in Roderwolde
Op de Helte: Elke woensdagmorgen van 09.30 - 11.00 uur
Info: Ilse van Huffelen T: 050 50 17 538 - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Roderwolde: Elke 1e dinsdagmorgen van de maand van 10.00 - 11.30 uur
Info: Lykle de Boer T: 06-57 30 82 53 - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


STILTE zoeken, vinden, horen, zien
Elke vrijdag is de Catharinakerk toegankelijk van 11.00 – 12.00 uur voor een moment van rust en om in stilte een kaarsje voor een dierbare te branden.
Info: Tineke de Groot - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Breviergebed op woensdagochtend in de Jacobskerk Roderwolde: 
Elke woensdagochtend om 08.30 uur staat de kerk van Roderwolde open. We bidden een breviergebed. Drie psalmen, een Bijbeltekst, stilte, en voorbeden, afgewisseld met een gezang en de lofzang van Zacharias. Na ongeveer een half uur ga je verfrist de dag weer in. Van harte welkom. Je hoeft je niet aan te melden. Ds. Sybrand van Dijk - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Terug naar Home>>>