Activiteitenboekje 2022-2023

Leerhuisfolder 2022-2023

Hieronder vermelden we de eerstvolgende activiteiten en onderaan de vaste activiteiten. ACTIVITEITEN BINNENKORT

Bekijk hier de nieuwste flyer. 

BIJBELKRING donderdag 22 september
We gaan alweer het vierde jaar in! Ongelooflijk. Er vielen ook veel avonden uit vanwege corona. Maar hoe je ook telt, we gaan rustig verder. Afgelopen jaar waren er 17 deelnemers, maar je kunt er altijd bij.
We lezen uit Genesis. Omdat hier alle thema’s aan de orde komen waar de Bijbelse boeken om draaien. Wie is de mens? Hoe word je mens? Wie of wat zijn je vijanden? Wat bedreigt jou? En wie is God?
We zijn bij Abraham en we lezen dit jaar, zo hoop ik, tot aan Jozef. Van harte welkom om mee te doen, ook als je slechts één keer tijd hebt.
Data: donderdagen 22 september, 13 oktober, 3 en 24 november, 15 december, 12 januari, 2 en 23 februari, 9 en 30 maart, 20 april, 11 mei, en 1 juni
Plaats: Op de Helte - Tijd: 19.30 - 21.00 uur
Opgave: ds. Sybrand van Dijk - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 06-39 59 19 01

MEDITATIEVE PSALMBIJEENKOMST woensdag 28 september
Op 28 september zal er weer een meditatieve psalmbijeenkomst gehouden worden in de Katholieke kerk aan de Nieuweweg. Deze keer staat psalm 30 centraal. Deze psalm wordt gelezen in beurtlezing. Er wordt een bij de psalm aansluitende Bijbeltekst gelezen, er wordt gezongen en er is veel stilte. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een half uur. Deze bijeenkomsten worden gehouden op de vierde woensdag van de maand. De volgende bijeenkomst zal zijn op 26 oktober. U bent van harte welkom. U hoeft zich niet aan te melden.
Wilt u graag meer weten of meehelpen met de organisatie?
Neem contact op met Paul Spoormans: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. - T: 06-44454704

KOFFIE MET EEN VERHAAL EN EEN MISSIE....uit Leek ! Op zondag 2 oktober na de dienst
Mijn naam is Dorothy Ngarina en mijn familie is afkomstig van Mount Kilimanjaro in Tanzania. Sinds 2014 woon ik in Leek en in 2019 ben ik, samen met mijn man, begonnen om koffie te verkopen van kleinschalige plantages op de Kilimanjaro. Veel koffieboeren kennen wij persoonlijk en we zetten ons in voor een eerlijke prijs voor hun koffie. 
Daarnaast steunen we met de verkoop van Dorothy's Koffie ook weesjongeren in de Kilimanjaro regio. In 2022 hebben we als doel om voor 20 van deze jongeren het jaarlijkse schoolgeld te betalen.
Met onze onderneming willen we een bron van inspiratie zijn voor hoe je anders, eerlijker en rechtvaardiger kunt ondernemen. Daarom geven we ook regelmatig workshops, presentaties en gastcolleges.
Zie website: Dorothy's - Koffie van Kilimanjaro
Datum: zondag 2 oktober na de kerkdienst in Op de Helte koffie met een verhaal en proeverij van lekkere hapjes bij de koffie.

QI-GONG, Chinese bewegingskunst maandag 3 oktober
Vanaf vorig seizoen worden er Qi-Gong lessen gegeven in de Catharinakerk. De dag is regelmatig verschoven en vanaf oktober is het op de maandagavond. Er zijn per keer tegen de twintig deelnemers.
Deze activiteit is dit kalenderjaar mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Noordenveld via het lokaal Sport en Preventie akkoord en de Protestantse Gemeente Roden-Roderwolde via korting op de zaalhuur. De lessen van deze avond bestaan uit kortdurende bewegingsvormen die in rust uitgevoerd worden. De sfeer is vooral meditatief. De bewegingen werken versterkend voor de gezondheid. Denk dan aan: meer innerlijke balans, een diepere ademhaling, meer soepelheid in het lichaam, versterking van het auto-immuunsysteem en een verbeterde gevoeligheid.De oefeningen zijn plezierig om te doen en gemakkelijk uit te voeren. Lenigheid is geen voorwaarde om dit te kunnen. Over doorgaan van avonden in 2023 wordt in de loop van 2022 een besluit genomen.
Meer informatie is te vinden bij: www.taichigroningen.nl of neem contact op met ds. Walter Meijles die deze activiteit heeft gestart en regelmatig deelneemt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Datum: maandagavonden 3 oktober t/m 19 december
Plaats: Catharinakerk - Tijd: 19.30-20.30 uur
Begeleider: David M. Knibbe - Opgave: voor 3 oktober - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T: 06-37302745
Kosten: € 15,- per persoon per maand

HOLY STITCH dinsdag 4 oktober in Op de helte 
We pakken de draad weer op! We zijn al twee jaar op weg met onze maandelijkse bijeenkomst voor creatievelingen op handwerkgebied. Haaksteken, breisteken, borduursteken of wat voor steken je ook maakt: je bent welkom. We komen één keer in de maand een middag bij elkaar in de hal van Op de Helte. We nemen allemaal een handwerkje mee en vertellen elkaar over technieken, garen, verkoopadressen, kortom: over alles wat te maken heeft met handwerken. Als iedereen die de afgelopen twee jaar heeft meegedaan komt, dan zijn we met twintig mensen. Maar er kunnen altijd meer bij: vrouw, man, jong, oud, het maakt ons niet uit.
Beginneling? Geeft niks, wij helpen je graag op weg.
We helpen elkaar met lastige steken, leren elkaar wat beter kennen én wisselen patronen, ideeën en steken uit. We ‘steken’ onze koppen bij elkaar op de eerste dinsdag van de maand. Kom je ook je handen uit je mouwen ‘steken’? Geef je ook op als je al meedraaide in de vorige edities: dan weten we op hoeveel mensen we de eerste keer mogen rekenen. 
Startdatum: dinsdag 6 september van 14.00 - 16.00uur
Opgave: Ada Waninge E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 050-5012787 - Kosten: geen
Ilse van Huffelen en Ada Waninge 

KOME WAT KOMT donderdag 6 oktober in Op de Helte
Hartelijk welkom op 6 oktober in Op de Helte van 19.30 tot 22.00 uur voor een gezellige ontmoeting en meer... VOOR IEDEREEN
Zie flyer>>> 

EETCAFÉ vrijdag 7 oktober
Aanvang 17.45 u met gratis drankje. Opgave: 4 weken vooraf bij:
Clara en Hielke Penninga E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 050 50 14 487 – kosten € 7,50


Taakgroep Vorming en Toerusting
Truus de Jong, secretaris: e-mailcontactVASTE ACTIVITEITEN

Koffietijd Op de Helte en Koffie- en ontmoetingsochtend in Roderwolde
Op de Helte: Elke woensdagmorgen van 09.30 - 11.00 uur
Info: Ilse van Huffelen T: 050 50 17 538 - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Roderwolde: Elke 1e dinsdagmorgen van de maand van 10.00 - 11.30 uur
Info: Lykle de Boer T: 06-57 30 82 53 - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


STILTE zoeken, vinden, horen, zien
Elke vrijdag is de Catharinakerk toegankelijk van 11.00 – 12.00 uur voor een moment van rust en om in stilte een kaarsje voor een dierbare te branden.
Info: Tineke de Groot - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Breviergebed op woensdagochtend in de Jacobskerk Roderwolde: 
Elke woensdagochtend vanaf 21 september om 08.30 uur staat de kerk van Roderwolde open. We bidden een breviergebed. Drie psalmen, een Bijbeltekst, stilte, en voorbeden, afgewisseld met een gezang en de lofzang van Zacharias. Na ongeveer een half uur ga je verfrist de dag weer in. Van harte welkom. Je hoeft je niet aan te melden. Ds. Sybrand van Dijk - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Terug naar Home>>>

X

Right Click

Geen kopieermogelijkheid