Activiteitenboekje 2021-2022>>>
We zijn in het nieuwe seizoen weer met de activiteiten begonnen, voor zover mogelijk. Hieronder vermelden we de eerstvolgende activiteiten en onderaan de vaste activiteiten. Let op welke activiteiten niet doorgaan of zijn verplaatst!ACTIVITEITEN BINNENKORT (Sommige activiteiten nog onder voorbehoud)

Workshop ‘Recyclekunst’ o.l.v. Judith Oosterhuis zaterdag 22 januari - gaat wel door
Hergebruik wat je verbruikt
Van het meegebrachte materiaal, (gekleurde plastic of papieren verpakkingen, snoep- en chocoladewikkels, inpakpapier ed.) dat je hebt verzameld, gaan we een prachtig gekleurd mozaïek maken. Ervaring is niet nodig. De workshop is voor jong en oud, dus kom samen.
Datum: Zaterdag 22 januari 2022 - Plaats: De Deel - Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van naam en telefoonnummer

Meditatie: In het suizen van een zachte stilte: donderdag 27 januari - Gaat wel door
Volgende data: 10 februari, 24 februari
Plaats: Op de Helte, zaal 1 - Tijd: 20.00 - 21.30 uur
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06-37010413

Er was eens… Een avond vol verhalen, deel 3 op vrijdag 28 januari - Gaat wel door, maar nog onder voorbehoud
Vorig seizoen trad onze predikant Walter Meijles voor de eerste keer op als verhalenverteller. Hij vertelde daar beeldend zijn zelf bedachte verhalen, omlijst met live muziek op de dwarsfluit.Op deze avond komt opnieuw een palet aan verhalen langs die bedoeld zijn voor volwassenen. Parabels, korte verhalen, dierenfabels en sprookjes, met humor, met grimmigheid, met spanning. In alle verhalen zitten diepere lagen die verwijzen naar het geheim van het leven en de hand van God daarin. Een avond lang verhalen als voer voor dromenland met prachtige live muziek.
Datum: vrijdag 28 januari 2022 - Plaats: Catharinakerk, Roden
Tijd: 20.00 -21.30 uur - Opgave: vóór 27 januari (verplicht)
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 06-37010413

Holy Stitch eerstvolgende keer dinsdag 1 februari 2022 - Gaat wel door, maar nog onder voorbehoud
Eén keer in de maand bijeenkomst voor creatievelingen op handwerkgebied. 
Opgave: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 050 50 12 787  

Eetcafé Bij de Catharina vrijdag 4 februari Gaat nog niet door
Datum: vrijdag 4 februari — Winterse gerechten
Plaats: Op de Helte om 17.45 u: 'Janus'-menu
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Chinese bewegingsoefeningen - Qi-gong vanaf 6 februari - Gaat wel door, maar nog onder voorbehoud
David Knibbe komt vanaf 6 februari 3 maanden naar Roden, in eerste instantie op zondagmiddag 6 februari van 16.00 tot 17.15 uur in de Catharinakerk.
David Knibbe schrijft hierover: “Qi-gong brengt lichaam en geest in balans. Qi-gong bestaat uit gezondheidsoefeningen die spanning, vermoeidheid, ongemak of pijn doen verminderen of verdwijnen. Qi-gong vermindert stress en emoties, het versterkt de ademhalingsspieren, remt ontsteking en verbetert het immuunsysteem. Ik zie ernaar uit met u in Roden aan de slag te gaan!”.
Data: 6, 13, 20 en 27 februari - 6, 13, 20 en 27 maart - 3, 10 en 24 april - Van 16.00 tot 17.15 uur 
Deze maanden kan de deelnemersbijdrage slechts 15 euro zijn per maand. Bij goed lopende deelname kan een vervolg gemaakt worden in mei en juni. De deelnemerskosten worden dan opnieuw bepaald. Bij warm genoeg weer zonder regen vindt de les buiten in het gras plaats. Dat zal op zijn vroegst in april zijn.
Opgave kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  /T: 06 37 01 04 13 of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / T: 06 37 30 27 45
De verrekening van de deelnemersbijdrage doet David. Ik ben zelf deelnemer. Bij een voortgezette lockdown starten we zodra het weer mogelijk is en dan met de geplande data.

Streektaal in de kerk woensdag 9 februari
In onze kerkdiensten bezigen wij voornamelijk de Nederlandse taal, maar er zijn sinds de jaren negentig van de vorige eeuw ook initiatieven om een viering in de streektaal te houden. Ook in onze gemeente vindt meestal één keer per jaar zo'n kerkdienst in de streektaal plaats in Roderwolde.
Deze avond gaan we ons bezighouden met wat je in zo'n viering zou kunnen doen. Wat zing je dan? Wat lees je dan? Welke streektaal gebruik je? Wat is anders ten opzichte van het Nederlands? We beperken ons bij dat onderzoek niet alleen tot het Drents, maar bijdragen in alle soorten streektaal zijn welkom: Fries, Gronings, Twents, maar ook uit andere delen van het land. Van de deelnemers vraag ik of zij een lied of een tekst opsturen in hun eigen streektaal, zodat ik mij kan voorbereiden. De vesper van zondagavond 10 april staat helemaal in het teken van de streektaal. Het is de bedoeling dat we met de bevindingen van deze avond deze vesper gaan vullen
Datum: woensdag 9 februari 2022 - Plaats: Op de Helte - Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Opgave: verplicht Bij: Ada Waninge-Vrieswijk - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 050 – 5012787

Bijbelkring eerstvolgende keer donderdag 10 februari 
Plaats: Op de Helte - Tijd 19.30 - 21.00 uur
Opgave: ds. Sybrand van Dijk - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 06 39 59 19 01 

God zoekt de mens donderdag 10 februari
Een filosofie van het Jodendom
We willen nadenken over het derde en laatste deel van dit boek: 'Weerwoord of Antwoord'
De belangrijkste teksten worden op de avonden uitgereikt.
Datum: donderdag 10 februari, 10 en 24 maart 2022
Plaats: Op de Helte - Tijd: 19.45 uur
Inleiders: Maja Kösters en Marieke Pranger
Opgave: verplicht - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Preek van de Leek door Anne Doornbos 13 februari om 10.00 u in Op de Helte
Mijn naam in Anne Doornbos. Geboren op Erica, nu wonend in Een en getrouwd met Jeanet. Samen hebben we een zoon, drie dochters en drie kleinkinderen.
Ik ben alweer een jaar of wat met pensioen. Schrijven is een van mijn vele bezigheden en dat doe ik vooral in het Drents. Verhalen en gedichten, thrillers, een Bijbelse musical, liedteksten. Al een paar jaar help ik ook mee met het vertalen van liederen uit het Liedboek naar de streektaal, en daar krijgt u dan ook mee te maken.
Ooit begon ik, opgegroeid in een Gereformeerd gezin, als student aan de Theologische Hogeschool in Kampen. Dat maakte ik niet af; ik kreeg een loopbaan in het welzijnswerk en bij de overheid. Maar de kerk liet mij niet los en tegenwoordig omschrijf ik mij als een betrokken randkerkelijke protestant.
Vanuit dat denken verzorg ik de Preek van de Leek, waarbij ik u meeneem in mijn familiegeschiedenis en het geloof van mijn ouders. Een geloof dat mij nog steeds ontroert.
Datum: zondag 13 februari - Plaats: Op de Helte - Tijd: 10.00 uur
Opgave: Marieke Pranger (verplicht) - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 0594-516104 - Kosten: vrije gift

Ongeneeslijk Religieus - Boekbespreking: vanaf april
God verdwijnt uit onze westerse cultuur. Dat wil zeggen: het Christelijke geloofsverhaal verliest bekendheid en invloed. Maar tegelijkertijd blijven de grote thema’s over leven en dood bestaan. Gerko Tempelman schreef er een boek over: Ongeneeslijk religieus.
Opgave: verplicht bij ds. Sybrand van Dijk E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: 06-39591901
(je moet het boek goed gelezen hebben)
Plaats: Op de Helte - Tijd: 19.30 - 21.00 uur

Terugblik bijzondere activiteiten in oktober 2021>>>Taakgroep Vorming en Toerusting>>>
Truus de Jong, secretaris: e-mailcontact>>>VASTE ACTIVITEITEN

Koffietijd Op de Helte en Koffie- en ontmoetingsochtend in Roderwolde
Op de Helte Helaas moeten we het koffiedrinken op woensdag nog even uitstellen
Elke woensdagochtend van 09.30 - 11.00 uur 
Fokke de Jong maakte een aantal foto's van deze gezellige morgen: zie>>>
Info: Ilse van Huffelen: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U weet wie naast u zit met koffiedrinken; nodig elkaar uit om koffie te drinken en houd het contact!
Een kopje soep, een rolletje, een oliebol, gewoon er zijn; denk om elkaar in deze donkere dagen.
Roderwolde Jeugdgebouw Pastorielaan
Elke eerste dinsdagmorgen van de maand. We beginnen weer op 1 februari 2022 
Info: Lykle de Boer: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Breviergebed op woensdagochtend in de Jacobskerk Roderwolde: 
Vanaf 9 februari 2022 en vervolgens elke woensdagochtend om 08.30 uur staat de kerk van Roderwolde open. We bidden een breviergebed. Drie psalmen, een Bijbeltekst, stilte, en voorbeden, afgewisseld met een gezang en de lofzang van Zacharias. Na ongeveer een half uur ga je verfrist de dag weer in. Van harte welkom. Je hoeft je niet aan te melden.
Ds. Sybrand van Dijk - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

STILTE zoeken, vinden, horen, zien
Elke vrijdag is de Catharinakerk toegankelijk van 11.00 – 12.00 uur voor een moment van rust en om in stilte een kaarsje voor een dierbare te branden.
Info: Tineke de Groot - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Terug naar Home>>>

X

Right Click

Geen kopieermogelijkheid