Welke activiteiten zijn er voor de jeugd binnen onze gemeente?

Naast vaste groepen voor de verschillende leeftijden die hieronder staan opgesomd organiseren we regelmatig extra activiteiten voor en met kinderen. Dit zijn bijvoobeeld: Kerstspel, Pop-up kinderkoor, Palmpasen, Adventsproject en meespeeltheater.
Hieronder zie je foto's in een slideshow van de IkZieJouViering op 9 februari 2020 in Op de Helte 

Promotie hiervoor gaat vaak via: Kerknieuws, emailadressen van ouders die via de clubs bekend zijn, Facebook, de vaste advertentie van onze gemeente in het Roder Journaal, flyers of posters.
Ben je nieuwsgierig? Laat van je horen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 9 januari 2022 is gecollecteerd voor ons Jeugdwerk; hiervoor is een mooie clip gemaakt, met dank aan Jannie en de medewerkers, Je kunt de clip hier>>> zien.

Kinderoppas (0-4 jaar)
In Op de Helte en in de Catharinakerk is er alleen oppasdienst voor 0 – 4 jarigen tijdens bijzondere vieringen: Ik-zie-jou-vieringen, Pasen, Pinksteren, Kerst en doopdiensten.
Contactpersoon: Herma Prins: emailcontact>>>

De foto's, die je hieronder ziet, kun je vergroten door er op te klikken:
Krabbelvieringen (± 3 tm 6 jaar)

krabbelviering19 01 2020Een krabbelviering is een viering voor kinderen in de leeftijd van drie t/m zes jaar en hun ouders/verzorgers, opa’s en oma’s. Zo’n viering duurt ongeveer een half uurtje. We zingen een vast lied, lezen een verhaal uit een prentenboek voor en spiegelen dit aan een kort verhaaltje over Jezus. Vervolgens knutselen we iets, spelen een spel of zingen samen. Daarna is er ranja, koffie of thee om nog even na te praten.
Deze foto is gemaakt op 19 januari 2020. Het ging over een bruiloft en een verjaardag, die bijna mislukten. Gelukkig waren wij er ook nog en ds. Sybrand van Dijk!
Kinderen en ouders die op de deelnemerslijst staan, worden persoonlijk uitgenodigd per mail. Heb je belangstelling of ontvang je geen uitnodigingen, neem dan contact op. 
Contactpersoon: ds. Walter Meijles: emailcontact>>>

Kindernevendiensten (groep 1 tm 8)
Palmpaasstokken makenBij alle diensten is er kindernevendienst voor kinderen van de basisschool. De kinderen gaan na de voorbereiding naar hun eigen ruimte om samen bezig te zijn met een creatieve of speelse uitwerking rond het thema van de zondag. Meestal wordt gebruik gemaakt van de methode van Bonnefooi of Kind op Zondag. In de zomervakantie zijn er geen kindernevendiensten. Wel is er dan in de kerken kleurmateriaal aanwezig.  
Extra activiteiten zijn bijvoorbeeld: Palmpasen (zie foto rechts), Adventsproject, Kerstspel, Pop-up kinderkoor.
Contactpersoon: Yvonne de Weerd: emailcontact>>>

Jeugdclub “De Hobbykeuken” (groep 4,5,6) 
Nieuw Hobbykeuken Een club voor groep 4, 5 en 6 van de basisschool. In een ontspannen sfeer met elkaar, knutselen, spelletjes doen en creatief bezig zijn. Hobbykeuken afbeeldingOm de veertien dagen op vrijdagavond in De Bijkeuken van 18.30 – 19.45 uur. De kosten zijn 15,- voor een heel seizoen. 
Zie flyer 2020-2021>>>
Contactpersoon: Fokelien Venema, emailcontact>>> 

 

Tienerclub “Rock Solid” (groep 7 en 8)
Tijdens het uur van de Hobbykeuken is er voor de kinderen van groep 7 en 8 Rock Solid waarbij de ontmoeting draait om een thema dat wordt uitgewerkt met spel en gesprek. Om de veertien dagen op vrijdagavond in De Bijkeuken van 18.30 – 19.45 uur.

Zie flyer 2020-2021>>>
Contactpersoon: Judith van Dijk: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Soos (14 tm 18 jaar)
Een Ontmoetingsplek voor jongeren in de leeftijdscategorie van 14 t/m ±18 jaar.
Doel: een plek creëren waar jongeren zich welkom voelen, elkaar ontmoeten, ruimte is voor een goed gesprek. Activiteiten bestaan uit ideeën vanuit de groep zelf, spelletjes bord-, kaart- en  Wii-spellen…..spelen, muziek luisteren, eten koken, spokentocht organiseren etc.
Is het iets voor jou? Neem contact op met de jeugdraad via:  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ikziejou viering
Fortnite dienst1
Fortnite dienst2Een Ikziejou viering is een speelse kerkdienst die met nadruk op gezinnen is gericht. Wanneer je kind leeftijdsgenoten tegenkomt, dan wordt een kerkdienst meteen gezelliger. En als ouders zie je ook graag leeftijdsgenoten als je weer eens naar de kerk gaat.

ZandprinsesBij een Ikziejou viering kom je andere gezinnen tegen, wel zo leuk! Er is vooraf inloop met koffie en sap en na de dienst ontmoeting in de hal met koffie, thee en sap. Deze vieringen worden een aantal keren per jaar georganiseerd met een gevarieerd aanbod. Soms is er een band, soms een koor, dan weer is het een meespeeltheater, dan weer een viering met spelvormen. Zoals je op de foto rechts ziet, maken we met zand mooie figuren onder leiding van de zandprinses.
Houd voor data kerknieuws en onze website in de gaten. 
Contact via de Jeugdraad: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AXION-fonds
Dit is een fonds vanuit de jeugdraad, waar jongeren en jongvolwassenen een beroep op kunnen doen, die internationaal een goed doel willen ondersteunen, of er tijdelijk werk voor willen doen. Te denken valt aan World Servants of Kerkinactie.
Informatie via de Jeugdraad: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeugdraad
De Jeugdraad fungeert als een soort denktank voor de gemeente als het gaat om jeugd. Zij houdt zich bezig met jeugdactiviteiten en is aanspreekpunt voor de diverse groepen.
De Jeugdraad bestaat zoveel mogelijk uit vertegenwoordigers van de jeugdgroepen, aangevuld met de jeugdouderling en de dominee met aandachtsgebied jeugd. Een aantal keren per jaar komt de Jeugdraad bij elkaar.
De leden zijn: Anneke Buitenwerf (voorzitter), Hanneke Nijman (secretaris), Dian Mulder (penningmeester), Gerard Smith (jeugdouderling), Tiny Post, Fokelien Venema, René Dijkstra.
Aangevuld met ds. Walter Meijles.
Jannie Boonstra

M.i.v. 6 september 2020 is Jannie Boonstra werkzaam
als jeugd- en gezinsopbouwer in onze gemeente.

Op 18 september 2022 hebben we Jannie uitgezwaaid omdat ze een nieuwe baan heeft gekregen.