header gerard nieuw

 

Proefje: houd van elkaar – Gods liefde verspreiden

Korte uitleg:
In dit idee gaan we met elkaar nadenken over de volgende woorden van Jezus: “Ik geef jullie een nieuw gebod: dat je elkaar liefhebt. Met de liefde die Ik jullie heb toegedragen, moeten jullie ook elkaar liefhebben. Daaraan zal iedereen kunnen zien dat jullie leerlingen van Mij zijn: als jullie onder elkaar de liefde bewaren.’ (Johannes 13, regel 34-35).

Het idee van vandaag is een leuke en visuele gebedsactiviteit, dat kinderen helpt om na te denken over het delen van Gods liefde en om te bidden voor mensen die het moeilijk vinden om liefde te delen.

Wat heb je nodig:
- bekers met 3 cm water
- strookjes keuken rol
- viltstiften (het liefste goedkopen en kleurrijke stiften. GEEN permanentmarkers want het is de bedoeling dat de inkt uitloopt!)

Omschrijving:
Teken een hart ongeveer 5 cm vanaf de onderkant van het strookje en kleur dit hartje in. Schrijf de initialen (of teken het gezicht) van iemand waarvan je het moeilijk vind om die persoon liefde te geven omdat jullie bijvoorbeeld niet zo goed met elkaar omgaan. Liefde hebben voor anderen is een van de manieren om te laten zien dat je bij Jezus hoort, maar soms is dat moeilijk en moet je God om hulp vragen.

Stop de onderkant van het strookje in de beker met water en bidt dat God je helpt om Zijn liefde aan die person te geven en hem te laten inzien dat God ook van hem/haar houdt.

Kijk naar het strookje, kijk hoe het water in het strookje dringt, het hart zich uitspreidt en zich met de letters van de initialen vermengt. Met dit trucje kan je zien dat jouw liefde, maar ook die van God in iemand zijn hart binnen dringt. Een mooi zichtbaar symbool.

Praat er over:
-          Hoe voelt liefde?
-          Waarom is het soms moeilijk om iemand liefde te geven?
-          Hoe laat je zien dat je van iemand houd?
-          Hoe weten we dat God van ons houd? (volwassenen kunnen hier hun ervaringen delen)
-          Wat kan je doen om mensen te laten zien dat ze geliefd zijn?