Deltadiensten

Delta logoDelta tekst


Deltaviering voor alle leeftijden

wordt vervangen door IkZieJouViering: zie>>>

Wat is anders in een Deltaviering?
DELTA Is de naam voor alle diensten die een beetje veel anders zijn dan de gewone-doordeweekse-zondagse-diensten, zodat iedereen weet dat het ‘anders’ is dan gewoon en gewoon anders.


Bij DELTA denken wij aan:
Ontmoetingsplaats - een vruchtbare plek waar mensen samen komen.
Beweging - Water stroomt waar het gaan kan, zo mogen deltadiensten ons ook telkens weer in beweging brengen en ons brengen ‘waar gegaan kan worden’.
Pluriformiteit - Uit een brede stroom vertakken zich kleine stroompjes die elk hun weg naar de zee kiezen. Zo willen wij in deze diensten ruimte geven aan verschillenden’ stroompjes ‘in onze geloofsgemeenschap en elkaar inspireren tot een goed en inspirerend samenleven.

De Delta is de vierde letter van het Griekse alfabet. Als hoofdletter schrijven we de delta als een driehoek. In de wetenschap wordt het gebruikt als symbool voor het verschil. Met andere woorden: ‘Delta maakt het verschil’.
De driehoek verbindt mens en medemens en God met elkaar.
Ook denken wij aan de Deltavlieger, daarbij zien wij voor ons hoe zij over de aarde zweeft, gedragen door de thermiek, gedreven door de wind. Wij herkennen daarin ook de Geest, die waait als de wind, wie weet waarheen zij gaat…Zo laten wij in Delta diensten ons verrassen door die Geest.

De letters van DELTA geven ons de onderstaande woorden, die in een Deltadienst gestalte kunnen krijgen:
D = durven en doen
E = energiek en enthousiast
L = levendig en lachen
T = talent en tijd
A = actief en anders