Websitegroep

Voor opmerkingen en suggesties kunt u mailen naar de webmasters>>>

 

De websitegroep 
Ds.Theo van Beijeren
Supervisor
camera   Wim Bouter
  Superadministrator
camera
Frits Bosman
Voorzitter/Webmaster
camera   Ada Waninge-Vrieswijk
  Webmaster
camera
Zwanny Kamp-Wierenga
Contact/Webmaster
camera    xxxxx  

Op 18 september 2015 bestaat onze website 10 jaar

10j18 september 2005: Gerrit Zalm is Minister van Financiën, Moebarak wordt herkozen als president van Egypte, Dennis van der Geest wordt wereldkampioen judo in de vrije klasse en ........de website van de Protestantse Gemeente te Roden-Roderwolde wordt gelanceerd! Tien jaar geleden, dus we vieren deze maand ons tweede lustrum!
Het duurde even voordat de website haar plekje had gevonden binnen de communicatiestromen van onze gemeente. Tien jaar geleden was de computer nog niet zo ingeburgerd in de huiskamers als nu en men greep voor informatie altijd naar het vertrouwde 'Kerknieuws'. Wat erg heeft geholpen bij het onder de aandacht brengen van de site zijn o.a. de prachtige foto-series die worden getoond na bijzondere diensten. Hierbij past een compliment voor onze fotografen die fantastische fotoreportages maken. Ook bij het inventariseren van het aanbod bij de talentenveiling in 2014 bleek de site van grote waarde. Het grote voordeel van een website is natuurlijk dat de laatste, actuele informatie er op te vinden is. Hiervoor zorgt de websitegroep door wekelijks (lees bijna dagelijks) de website bij te houden.

Inmiddels is de site voorzien van zijn derde 'jasje'. Een nieuwe lay-out, een nieuwe opzet en heel veel voorbereidend werk door onze systeembeheerder Theo van Beijeren en zijn zoon Gerard. Alle webmasters hebben hiervoor bergen werk verzet. De afgelopen week zijn er nog heel wat linkjes veranderd en onrechtmatigheden rechtgezet en nu vieren we dus met trots 10 jaar website PKN Roden-Roderwolde.
We zijn benieuwd wat onze lezers er van vinden en staan open voor reacties en opmerkingen! Is er nog een link die niet werkt? Kunt u iets niet goed vinden? Heeft u een vraag of suggestie voor ons? Laat het ons weten via onze maibox:  e-mail>>> De webmasters

Veranderingen
In de nieuwe site is de rubriek 'Mijn Hobby' vervangen door 'De waarde van de dag', waar u humoristische, serieuze en interessante onderwerpen kunt lezen. We kunnen niet alle veranderingen hier opnoemen, maar bekijkt u de site vooral kritisch en wilt u doorgeven per e-mail als u informatie mist of een verkeerde link ontdekt? Natuurlijk hopen we dat onze bezoekers met plezier onze website blijven bekijken.

Wat ging er in die tien jaar aan vooraf? U kunt het hieronder lezen:

Sinds 18 september 2005 is onze website ‘in de lucht’.

De ontwikkeling van de website
Begin 2004 heeft Ds. Theo van Beijeren vrijwilligers gevraagd mee te helpen een kerkelijke website te ontwikkelen. Hieruit is een hechte websitegroep ontstaan, die met veel enthousiasme is begonnen zich te verdiepen in de materie van websites.
Verschillende systemen zijn uitgeprobeerd, maar uiteindelijk is gekozen voor het "Joomla System". Dit is een "Free Open Source System", d.w.z. dat we hier gratis gebruik van kunnen maken. Verder is het in dit systeem mogelijk thuis vanuit de website via inloggen hier aan te werken. Zo is het dus ook mogelijk kerkelijke groepen de gelegenheid te geven zelf de eigen pagina's bij te houden. Als provider is gekozen voor "Sohosted"; dit naar volle tevredenheid.
Er is een handleiding gemaakt voor kerkelijke groepen. Met behulp hiervan kunnen de eigen pagina's worden bijgehouden.
De website is op 18 september 2005 officieel "de lucht in" gegaan. De ontwikkeling van een website staat niet stil. Steeds zal de site aangepast en aangevuld moeten worden. In mei 2011 is de website in een nieuw jasje gestoken en in mei 2012 is de menustructuur aangepast. Zie verder volgende pagina....