header_gerard_b.jpg

appels en perenHeeft u een appel- of perenboom in de tuin? Loopt u ook ieder jaar eigenlijk een beetje te leuren met de oogst daarvan? Zijn uw appels en peren niet zo fraai om te zien maar prima van smaak, maar niemand wil ze eten? Of heeft u zoveel dat u alles maar laat liggen omdat u ze niet zolang kunt bewaren?


Laten we samen een stap(je) zetten om dit goede voedsel op een goede manier te benutten.
Op zaterdagmorgen 7 en 14 oktober verzamelen wij appels en peren bij Op de Helte tussen 11.00 en 12.00 uur en brengen ze naar Groningen om er daar in een bedrijf heerlijke appelsap van te laten maken. De pakken appelsap zullen we later verkopen. De (netto) opbrengst van deze verkoop is bestemd voor de voedselbank van de gemeente Noordenveld. Zo hopen wij als werkgroep Groene Kerken weer een stapje te zetten op weg naar een duurzamer en rechtvaardiger samenleving. Doet u mee?
Op zondag 1 oktober kunt u, desgewenst, na de dienst een krat mee naar huis nemen om dat op zaterdag 7 of 14 oktober gevuld in te leveren.
Is het vervoer voor u een probleem? Laat het ons weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dan nemen wij contact met u op om uw appels op te halen.

Hartelijk dank!
Werkgroep Groene Kerken

 Afb. facebook