#doeslief 40dagenproject

Doeslief
Op deze pagina vind je alles
over het veertigdagenproject:

 


De mooie flyer met uitnodiging voor de IkZieJouViering op 21 februari kun je hier>>> downloaden. 
We laten deze link nog even staan omdat aan het eind van deze flyer belangrijke informatie staat voor het vervolg van het veertigdagen project.

Stop-motion filmpje maken
Lijkt het jou ook leuk om een stop-motion filmpje te maken?
Bekijk dan dit filmpje met uitleg>>> en je kunt direct aan de slag. (Klik het venster om aan te melden weg) 
Heb je een mooi filmpje gemaakt, dan mag je die mailen naar Jannie Boonstra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Veel plezier, Lianne

Een stadje bouwen
Bouw een stad met torensHeb je gezien dat onze dominees en Jannie in de kerk al begonnen zijn met het bouwen van een stadje? 
Jezus zegt: "Als iemand honger heeft; geef jij hem dan te eten. Als iemand in de gevangenis zit; ga jij er dan op bezoek. Als iemand dorst heeft; geef jij hem dan te drinken; als iemand ziek is, ga jij er dan heen; loopt iemand bloot rond, geef jij hem dan kleren". Later voegden mensen er nog een zevende tip aan toe: “Als iemand is overleden, begraaf jij hem dan.” Zeven tips.

We noemen ze met een mooie naam:

De zeven werken van barmhartigheid.

In de zeven weken naar Pasen staat steeds één zo’n werk centraal. We bouwen in die tijd van karton een stadje met zeven torens. Op elke toren schrijven we een tip. Met Pasen zijn torens en muren klaar. Bouw jij ook een stadje? Laat jij dat dan zien met Pasen?

Kaarten maken
We gaan in de zeven weken naar Pasen óók wat doen. De grote mensen en de kleine mensen. We gaan kaarten maken. En die willen we wegsturen. Op zondagmorgen 21 februari heeft Jannie verteld waar de kaarten naar toe gaan! Ze gaan naar de kinderafdeling van het Martiniziekenhuis en mogelijk ook naar het UMCG. Als het kan, gaat Jannie met iemand van jullie de kaarten persoonlijk naar de ziekenhuizen brengen. Maar de kaarten kunnen al vast gemaakt worden en mag je op woensdagmorgen bij Jannie brengen in Op de Helte; mag ook in de brievenbus van Op de Helte.

Leuk om zelf een kaart te maken, maar je mag ook hieronder een kaart downloaden en afdrukken om zelf te kleuren. Deze kaarten zijn op A5 formaat en kun je vouwen en in de binnenkant iets opschrijven. 
Er zijn ook twee kaarten bij die al gekleurd zijn: één met een afbeelding van Palmpasen en één van de opstanding met Pasen.

Werken van barmhartigheid: Kaart 1>>>

Het huis van God is geen marktplaats: Kaart 2>>>

Jezus maakt de mensen blij: Kaart 3>>>

Palmzondag (om te kleuren): Kaart 4>>>

Palmzondag gekleurd: Kaart 5>>>

Pasen opstandig van Jezus, het lege graf, gekleurd: Kaart 6>>>

X

Right Click

Geen kopieermogelijkheid