Uit de Kerkenraad 22 juni 2020

Gebruiksplan kerkgebouw
De kerkenraad heeft het gebruiksplan voor het kerkgebouw Op de Helte besproken en vastgesteld.
Nu we weer met meer mensen een kerkdienst mogen bijwonen is het ook van belang dat we afspraken maken over hoe we omgaan met de richtlijnen van het RIVM. Daarom hebben we een gebruikersplan opgesteld waarin we omschrijven hoe we de richtlijnen concreet uitwerken en toepassen in de praktijk.
Het gebruikersplan kunt u hier>>> lezen.

Bezoeken van de eredienst met ingang van 12 juli in Op de Helte
Klik op deze regel voor foto's van de tijdelijke opstelling en aanwijzingen in Op de Helte>>>
De Kerkenraad heeft besloten dat we met ingang van 12 juli met maximaal 30 bezoekers de erediensten kunnen vieren, met zingen, met mate. Waarom zo’n klein aantal en geen honderd zoals mag? Het grootste deel van onze kerkleden is 60+ en we zijn dus kwetsbare mensen samen. Het kerkgebouw Op de Helte leent zich op dit moment het beste voor viering met bezoekers op anderhalve meter afstand.
Er staan tafels met aan iedere tafel drie stoelen op voldoende afstand. De komende week wordt er nog hard gewerkt aan het installeren van camera`s en de nieuwe technische-tafel inclusief apparatuur voor de bediening van beeld en geluid. We verwachten dat alles gereed is vóór 12 juli a.s., zodat we de viering ook rechtstreeks op zondagmorgen in beeld en geluid kunnen uitzenden voor de mensen die (voorlopig) liever thuis de viering meebeleven via kerkomroep en YouTube.
!! In een nieuwsflits van Kerkomroep lezen we dat de uitzendingen nog meer verbeterd zullen worden en via Kerkomroep ook geschikt voor meer kijkers dan voorheen.
Hoe kunt u deelnemen aan de vieringen?
Wat vast staat is dat er tot 1 september maximaal 30 bezoekers wordt toegelaten.
Wilt u vanaf 12 juli een viering bijwonen dan vragen wij u om (eenmalig) per mail bij onze scriba Ilse van Huffelen te melden met hoeveel personen u wenst te komen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Is er meer belangstelling dan het maximaal aantal van 30, dan krijgt u tijdig bericht voor welke viering u wordt uitgenodigd.
Voor mensen zonder e-mail: u kunt de scriba bellen T: 050-5017538 en uw telefoonnummer opgeven, dan krijgt u een telefonische uitnodiging.

Tot slot
We horen dat de digitale uitzendingen zeer gewaardeerd worden en dat de rechtstreekse ontvangst beter is geworden nu de vieringen ook via YouTube kunnen worden bekeken. Ik wil vanaf deze plaats mijn waardering uitspreken voor de vrijwilligers van het beamteam.
Voor de techniek is Peter Bouwman heel druk om de nieuwe installatie in Op de Helte voor elkaar te krijgen. Daarnaast zijn Frans Caljouw en Anne Jongsma druk bezig met het maken van een mooie technische-tafel voor de apparatuur en toont Gerard Smith zijn veelzijdigheid als koster, niets is hem teveel. We zijn erg blij met jullie inzet voor dit kerkenwerk!
Verder wens ik iedereen een goede zomer en een mogelijk tot ziens bij een van de vieringen in Op de Helte.
Namens de kerkenraad, Gerard Waninge, voorzitter