Actie voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Vluchtelingen kinderen LesbosKerk in Actie organiseert landelijke collecte, helpt u ook mee?
Duizenden bange kinderen wachten in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit Afghanistan, Syrië...  Zie onze flyer>>>

Vluchtelingen kinderen Lesbos 2

Congo en Ethiopië, op zoek naar warmte en veiligheid. Is dit de plek waar ze eindigen?
De situatie van deze kinderen is urgenter dan ooit. In natte tenten en met onvoldoende sanitair en te weinig eten moeten ze de winter zien te overleven.
Kerk in Actie werkt in Griekenland samen met 3 partnerorganisaties. Samen geloven we dat vluchtelingen recht hebben op een beter leven. We helpen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen.

Landelijke collecte
Kerk in Actie organiseert hiervoor in de week van 29 november tot 5 december een landelijke collecte, omdat we willen opstaan voor kwetsbare vluchtelingenkinderen in Griekenland. Onzekerheid, uitzichtloosheid, slechte leefomstandigheden, geweldssituaties en geen onderwijs: het overkomt vele duizenden kinderen. We geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven. Daarom wordt er in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland gecollecteerd. Vanwege de Coronapandemie hebben wij er in Roden voor gekozen om niet met collectebussen langs de deuren te gaan, maar doen we in plaats daarvan mee door u via deze advertentie op te roepen om deze collecte te steunen door geld over te maken.

Wat kan Kerk in Actie met uw bijdrage doen?
Voor bijvoorbeeld €17,- kan Kerk in Actie een gezin maandelijks een voedselpakket geven.
Geeft u ook een beetje licht? Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Helpt u ook mee om deze kinderen een nieuwe toekomst te geven?
U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Vluchtelingen Griekenland'.

Voor meer informatie zie:

voor hulp en steun: www.nietalleen.nl

Bij voorbaat hartelijk dank. Namens de ZWO, Jan Rusch