Terugblik IkZieJouViering en Vesper op 15-11-2020

Dance Challence 15 11 2020De viering op 15 november stond in het teken van Sint Maarten. De kerkzaal was verrassend ingericht met gezellige zitjes voor de ongeveer 30 uitgenodigden. De kinderen kwamen met een lampion binnen en voelden zich meteen thuis....

Ds. Walter Meijles vroeg wie een St.Maarten liedje wilde zingen en we hoorden een paar bekende en onbekende liedjes. Op het scherm werd uitgelegd wie Sint Maarten was en waarom de kinderen nu langs de deuren gaan om te ‘bedelen’. Walter vertelde een mooi verhaal over ‘bedelbeer’. Toen de kinderen naar een andere zaal gingen om o.a. een rebus te maken en een ‘dans’ te oefenen, kwam op het scherm een heel bijzondere clip ‘Light Shine Bright’. Naar aanleiding daarvan hadden we in de kerkzaal een gesprek. Hoe beleven wij deze tijd en hoe kan de "lamp blijven branden en ons helderheid geven?"
Een groep uit Angola heeft een ‘Jerusalema Challenge‘ gemaakt, waarbij op een aanstekelijke manier wordt gedanst. Deze clip is de hele wereld over gegaan. Het UMCG en Martini Ziekenhuis Groningen hebben het voorbeeld gevolgd. Ook in de kerk gingen we die dans oefenen olv Tamar. Later voegden ook de kinderen zich erbij. Het was een feestelijk moment.
Walter verwees naar het ‘Handen Open Licht Project’, dat op onze website vorm heeft gekregen en waar met plezier naar wordt gekeken en meegedaan. Met onze ‘open handen’ kon tijdens de gebeden een lichtje worden aangestoken met de gedachte aan een dierbaar persoon. De kinderen deden hier ook van harte aan mee; het was een ontroerend moment.
Met de klanken van 'This little light of mine' van Bruce Springsteen en van pianist Arjan Schippers, kwam er een eind aan deze prachtige viering.
Met dank aan fotograaf Han Post kunnen we mooie foto’s>>> zien.
’s Avonds werd tijdens een Vesper ingegaan op het zelfde thema ‘Laat het licht…’.  Aan de hand van psalm 31 werd ingegaan op ‘Licht en donker’. In een kleine kring is hier aan meegedaan en deze ingetogen viering met ‘verstilde momenten’ en daarbij passend pianospel van Arjan, zijn als zeer waardevol ervaren.
Met dankbaarheid kunnen we terugkijken op deze beide diensten. Ondanks de beperkingen kunnen we ons verheugen over de vieringen die toch door kunnen gaan.

Dankzij de leden van het beamteam, kunnen de diensten thuis meebeleefd worden via Kerkomroep en we weten dat velen hier dankbaar gebruik van maken en daardoor ook de verbondenheid met elkaar blijven voelen.
Graag geef ik nog de link door naar de verschillende clips:
‘Jerusalema Challenge‘ uit Angola, waar in de drukte van de ochtendviering niet meer aan toegekomen is
vind je via de volgende link: Jerusalema Challenge>>>
Het lied 'Light Shine Bright' is hier>>> te zien
'This little light of mine' van Bruce Springsteen zie je hier>>>
Ook nog even kijken naar de challenge van het UMCG en Martini Ziekenhuis?
Klik op de volgende links: UMCG challenge>>> en Martini Ziekenhuis challence>>>
Zwanny Kamp