Lied, gedicht, filmpje enz. gevraagd

Bloesem en kerktorenVan Jaap Ruitenbeek ontvangen wij een bijzonder filmpje van een 'Coronalied'. Het wordt gezongen door het Nederlands Concert Mannenkoor, waar Jaap lid van is op de wijs van psalm 42 met tekst van ds. A.F. Troost.
Kijk en luister via deze link>>> (Klik aanmeldvenster weg)
Voor het bekijken en lezen van alle inzendingen.....

Van Alie Drent ontvingen we een bijzonder Paasgedicht>>> over 'De Avondklok'

Elly Benthem stuurde een link naar een ontroerend mooi lied>>>; Ze schreef hierbij:
"Het is een Paaslied en Pasen is alweer voorbij, maar uiteraard blijft een lied als dit eentje met een boodschap"

Béa G. Sportel Bolt stuurde een bemoedigend gedicht: zie>>>

Een aanrader is een kunstwebsite, die op 21 juni is geplaatst, in te zien via de volgende link: www.artway.eu

Een indringend gedicht van Harold Zoet, ingezonden door Henk van Donk op 22 mei 2020,
kan hier>>> gelezen worden.

Gedicht van Vasalis, gestuurd door Remmelt Booij: Voorjaar>>>

Paasgroet van Harm en Gea Vos: Paasgroet>>>

Van Dea Smith: Per dag een kleine beschouwing bij een kerklied, het duurt 5 minuten:
Klik op de link: Luistertroost>>>
Gedichten en meer>>>

Een gedicht ingezonden door Frits Bosman,
speciaal voor Goede Vrijdag. Een beklag: "De Zoon" van Slauerhoff. Kan hier>>> gelezen worden

Gedicht ingezonden door Tineke de Groot:
Gedicht van Anna Enquist uit 'Soldatenliederen en gedichten' (1991)  Andante>>>

2. Palmpasen Apeldoorn 1984Apeldoorn 1984: Jaap en Maarten, kinderen van Fokke en Truus de Jong,
tonen vol trots hun zelfgemaakte
(met hier een daar een beetje hulp....) Palmpasen stokken.

(Klik op de foto voor een vergroting)

(!! Aanmelden is niet nodig om de filmpjes te zien; als dat gevraagd wordt, klik op 'Nee, bedankt'...)

Filmpje: Palmpasenoptocht 2015 van Katy Oosterhuis

Filmpje: Oecumenisch Kinderkoor Roden o.l.v. Ada Waninge:
Opname uit 1996 van het lied "Wij zwaaien met takken..."

Fijn dat we ook op deze manier met elkaar verbonden kunnen blijven. De Kerkenraad