Kijken naar de komende vieringen

CoronacrisisDe viering voor zondag 7 juni is op vrijdagavond om ca.19.30 uur live uitgezonden. Omdat Kerkomroep meestal overbelast is, raden we aan de dienst op YouTube te bekijken op een door u zelf gewenst tijdstip via de volgende link>>>
Tijdens de Pinksterviering was een bijzondere zeefdruk te zien die te koop is zie>>>
!!Vergeet de collecte niet!! Bijdragen zijn ook in deze tijd van harte welkom!
Er is één collecte, deze is voor zowel het diaconale doel als voor de eigen gemeente. Graag uw bijdrage op de collecterekening van:
Diaconie PG te Roden – Roderwolde: NL32 RABO 0399 4027 99
We missen elkaar: Je kunt je moeder niet knuffelen. Je kleinkind niet omhelzen....

En als je single bent… “Wie omhelst mij nog?”, schreef iemand deze week. Het is moeilijk vol te houden. Zie flyer>>>

Van de Kerkenraad:
In verband met verdergaande maatregelen hebben ook wij als moderamen besloten voorlopig geen reguliere kerkdiensten meer te houden in Roden en Roderwolde.
Wel zullen er vanuit de Catharinakerk aangepaste vieringen worden uitgezonden die verzorgd worden door onze predikanten en mogelijk een organist maar zónder bezoekers. Het zal nog enige tijd duren voordat weer normale kerkdiensten gehouden kunnen worden

Hoe lang blijven diensten beschikbaar?
De diensten kunnen nog gedurende enkele maanden bekeken worden via Kerkomroep. De diensten op YouTube blijven ongeveer een week beschikbaar.
U kunt bij YouTube zoeken naar Catharinakerk, Roden.
Suggesties over liederen, gedichten enz. zijn van harte welkom bij de predikanten.

Wat is de beste manier om de dienst via Kerkomroep te bekijken? We zetten de mogelijkheden op een rij:

1. Dienst opslaan op je eigen computer en kijken zonder internet
    Als de dienst is opgenomen, kan deze opgeslagen worden op de eigen computer als volgt: Klik (op deze pagina) in de rechter kolom op 'Volg de dienst op internet via KERKOMROEP' en de pagina van Roden opent meteen. Klik op Catharinakerk; (niet te zien? scroll even naar beneden) en kies de juiste dag en tijd op vrijdag of zaterdag om ca. 10.00 uur en 'Opslaan' (na Kijken).
    Op een goed functionerende computer duurt dit ongeveer 5 à 10 minuten. De dienst wordt als MP4 opgeslagen in de gekozen map en kan als film afgedraaid worden zonder internet.
  2. De diensten live bekijken op zondagmorgen 10.00 uur:
    Dit is vooral voor de mensen met kerkradio belangrijk. Bij alleen luisteren zijn geen probemen; dat lukt vrijwel altijd.
    Om te kijken klik (op deze pagina) in de rechter kolom op 'Volg de dienst op internet via KERKOMROEP' en de pagina van Roden opent meteen. Klik op Catharinakerk (niet te zien? scroll even naar beneden) en kies 'Kijken' bij de gewenste dienst en tijd waar 'Live' bij staat. De dienst zal beginnen. Voor een groot beeld, klik op de twee pijltjes rechtsonder.
    N.B. Laat u niet ontmoedigen, want er is altijd nog de mogelijkheid via Youtube te kijken en terug te kijken naar de opgenomen dienst op vrijdag of zaterdag. Zie hiervoor punt 3.
  3. Op een zelfgekozen moment de opgenomen dienst terugzien
    Klik (op deze pagina) in de rechter kolom op 'Volg de dienst op internet via KERKOMROEP' en de pagina van Roden opent meteen. Klik op Catharinakerk (niet te zien? scroll even naar beneden) en kies 'Kijken' bij de gewenste dienst en tijd.
    Het allermooiste is natuurlijk als we allemaal op zondagmorgen om 10.00 uur naar de dienst kijken; zijn we toch symbolisch met elkaar verbonden. Maar de server van Kerkomroep kan overbelast worden. Lukt het niet, probeer dan een later tijdstip. !! Daarbij zijn dan twee mogelijkheden. De eerder opgenomen dienst op vrijdag of zaterdag en de herhaling van de dienst op zondagmorgen.
    Opm.: Het beeld en geluid loopt soms niet helemaal synchroon. Jammer, maar daar kunnen we helaas niets aan doen.

Nog niet helemaal duidelijk?
Klik dan op de volgende link voor een uitgebreide handleiding met voorbeeld-illustraties: zie>>>
Mischien wel gemakkelijk als deze handleiding uitgeprint wordt. De aanwijzingen hiervoor staan bovenaan op het document.
Netty Kramer

Soms gaat er even iets mis
De beamteammedewerkers doen hun uiterste best alles goed in beeld te brengen. Beeld en geluid wordt normaal door twee mensen geregeld. Nu doen we het alleen en daarbij is uiterste concentratie nodig. We zorgen voor de presentatie, bedienen 2 camera's en moeten ook nog het geluid in de gaten houden! En soms gaat het even mis en wordt op een verkeerde knop gedrukt of de tekst komt iets te laat. Neem ons dat aub niet kwalijk. Wij doen ons uiterste best alles goed te laten verlopen.
We wensen iedereen veel fijne kerkdienstmomenten.
Zwanny Kamp, beamteammedewerker en webmaster.

Kijken en luisteren via de App van Kerkomroep op smartphone of tablet:
Zie aanwijzingen>>>

Voor vragen, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we proberen telefonisch te helpen.

Verdere activiteiten van onze gemeente worden tot nader bericht afgelast.
In deze onzekere en roerige tijd wil ik de oproep van dichteres Merel Morre aan u als lezer doorgeven:

Nederland, Nederland,
Let een beetje op elkaar

Houd afstand maar
Ook oog voor elkaar

Kijk een beetje om
Kijk een beetje uit

Kijk een beetje naar elkaar om
Kijk een beetje naar elkaar uit

Houd afstand
En daardoor juist
Oog voor elkaar.

Een hartelijke groet, Gerard Waninge
Voorzitter van de kerkenraad.