Kijken naar de komende vieringen

Diensten vanaf 12 juli!! Vanaf 12 juli erediensten in Op de Helte om 09.30 uur !!  Lees meer>>>
N.B. Helaas kunnen de diensten vanuit Op de Helte nog niet via YouTube worden gevolgd. Omat er zoveel vraag is naar live-streamen, heeft YouTube op dit moment geen capaciteit genoeg. Live kijken via Kerkomroep>>> kan wel en zal meestal geen problemen geven.
Vergeet de collecte niet:
Bijdragen zijn van harte welkom! Er is één collecte, deze is voor zowel het diaconale doel als voor de eigen gemeente. Graag uw bijdrage op de collecterekening van: Diaconie PG te Roden–Roderwolde: NL32 RABO 0399 4027 99
De kracht van stilte: Zie flyer>>>

Hoe lang blijven diensten beschikbaar?
De diensten kunnen nog gedurende enkele maanden bekeken worden via Kerkomroep. De diensten op YouTube blijven ongeveer een week beschikbaar.
U kunt bij YouTube zoeken naar Catharinakerk, Roden en binnenkort ook naar Op de Helte, Roden.
Suggesties over liederen, gedichten enz. zijn van harte welkom bij de predikanten.

Wat is de beste manier om de dienst via Kerkomroep te bekijken? We zetten de mogelijkheden op een rij:

1. Dienst opslaan op je eigen computer en kijken zonder internet nadat de live uitzending is afgelopen.
    Klik (op deze pagina) in de rechter kolom op 'Volg de dienst op internet via KERKOMROEP' en de pagina van Roden opent meteen. Klik op Catharinakerk of Op de Helte (niet te zien? scroll even naar beneden) en kies de juiste dag en tijd in juli en augustus op zondag ca. 09.30 uur en 'Opslaan' (nà Kijken).
    Op een goed functionerende computer duurt dit ongeveer 5 à 10 minuten. De dienst wordt als MP4 opgeslagen in de gekozen map en kan als film afgedraaid worden zonder internet.
  2. De diensten live bekijken via Kerkomroep op zondagmorgen in juli en augustus om 09.30 uur:
    Om te kijken klik (op deze pagina) in de rechter kolom op 'Volg de dienst op internet via KERKOMROEP' en de pagina van Roden opent meteen. Klik op Catharinakerk of Op de Helte (niet te zien? scroll even naar beneden) en kies 'Kijken' bij de gewenste dienst en tijd waar 'Live' bij staat. De dienst zal beginnen. Voor een groot beeld, klik op de twee pijltjes rechtsonder.
  3. Op een zelfgekozen moment de opgenomen dienst terugzien
    Klik (op deze pagina) in de rechter kolom op 'Volg de dienst op internet via KERKOMROEP' en de pagina van Roden opent meteen. Klik op Catharinakerk of Op de Helte (niet te zien? scroll even naar beneden) en kies 'Kijken' bij de gewenste dienst en tijd.
    Het allermooiste is natuurlijk als we allemaal op zondagmorgen om 10.00 uur naar de dienst kijken; zijn we toch symbolisch met elkaar verbonden. De server van Kerkomroep heeft inmiddels veel capaciteit, maar lukt het toch niet, probeer dan een later tijdstip. !!
    Opm.: Het beeld en geluid loopt soms niet helemaal synchroon. Meestal wordt het beter als even opnieuw opgestart wordt.

Nog niet helemaal duidelijk?
Klik dan op de volgende link voor een uitgebreide handleiding met voorbeeld-illustraties: zie>>>
Mischien wel gemakkelijk als deze handleiding uitgeprint wordt. De aanwijzingen hiervoor staan bovenaan op het document.
Netty Kramer

Soms gaat er even iets mis
De beamteammedewerkers doen hun uiterste best alles goed in beeld te brengen. Beeld en geluid wordt normaal door twee mensen geregeld. Nu doen we het alleen en daarbij is uiterste concentratie nodig. We zorgen voor de presentatie, bedienen 2 camera's en moeten ook nog het geluid in de gaten houden! En soms gaat het even mis en wordt op een verkeerde knop gedrukt of de tekst komt iets te laat. Neem ons dat aub niet kwalijk. Wij doen ons uiterste best alles goed te laten verlopen.
We wensen iedereen veel fijne kerkdienstmomenten.

Kijken en luisteren via de App van Kerkomroep op smartphone of tablet:
Zie aanwijzingen>>>

Voor vragen, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we proberen telefonisch te helpen.

Verdere activiteiten van onze gemeente worden tot nader bericht afgelast.
In deze onzekere en roerige tijd wil ik de oproep van dichteres Merel Morre aan u als lezer doorgeven:

Nederland, Nederland,
Let een beetje op elkaar

Houd afstand maar
Ook oog voor elkaar

Kijk een beetje om
Kijk een beetje uit

Kijk een beetje naar elkaar om
Kijk een beetje naar elkaar uit

Houd afstand
En daardoor juist
Oog voor elkaar.

Een hartelijke groet, Gerard Waninge
Voorzitter van de kerkenraad.