Kijken naar de vieringen op zondag

Coronavirus i.v.m. kerkdienstenLieve gemeenteleden,
In verband met verdergaande maatregelen hebben ook wij als moderamen van de PKN Roden–Roderwolde besloten voorlopig geen reguliere kerkdiensten meer te houden in Roden en Roderwolde. Wel zullen er vanuit de Catharinakerk aangepaste vieringen worden uitgezonden die verzorgd worden door onze predikanten en mogelijk een organist maar zónder bezoekers.....

De komende diensten zullen, eerder dan de normale kerktijd op zondag, op vrijdagmorgen of zaterdagmorgen worden opgenomen.

!! Met dank aan ds. Walter Meijles kan de viering van 29 maart ook op Youtube gevolgd worden.
Klik hiervoor op de volgende link: Viering 29 maart>>>

Wat is de beste manier om de dienst te bekijken? We zetten de mogelijkheden op een rij:

1. Dienst opslaan op je eigen computer en kijken zonder internet
    Als de dienst is opgenomen, kan deze opgeslagen worden op de eigen computer als volgt: Klik (op deze pagina) in de rechter kolom op 'Volg de dienst op internet via KERKOMROEP' en de pagina van Roden opent meteen. Klik op Catharinakerk; (niet te zien? scroll even naar beneden) en kies de juiste dag en tijd op vrijdag of zaterdag om ca. 10.00 uur en 'Opslaan' (na Kijken).
    Op een goed functionerende computer duurt dit ongeveer een kwartier. De dienst wordt als MP4 opgeslagen in de gekozen map en kan als film afgedraaid worden zonder internet.
  2. De dienst live bekijken op zondagmorgen 10.00 uur
    Klik (op deze pagina) in de rechter kolom op 'Volg de dienst op internet via KERKOMROEP' en de pagina van Roden opent meteen. Klik op Catharinakerk (niet te zien? scroll even naar beneden) en kies 'Kijken' bij de gewenste dienst en tijd waar 'Live' bij staat. De dienst zal beginnen. Voor een groot beeld, klik op de twee pijltjes rechtsonder.
  3. Op een zelfgekozen moment de opgenomen dienst terugzien
    Klik (op deze pagina) in de rechter kolom op 'Volg de dienst op internet via KERKOMROEP' en de pagina van Roden opent meteen. Klik op Catharinakerk (niet te zien? scroll even naar beneden) en kies 'Kijken' bij de gewenste dienst en tijd.
    Mooi is natuurlijk als we allemaal op zondagmorgen om 10.00 uur naar de dienst kijken; zijn we toch symbolisch met elkaar verbonden. Maar de server van Kerkomroep kan overbelast worden. Lukt het niet, probeer dan een later tijdstip. !! Daarbij zijn dan twee mogelijkheden. De eerder opgenomen dienst op vrijdag of zaterdag en de herhaling van de dienst op zondagmorgen.
    Opm.: Het beeld en geluid loopt soms niet helemaal synchroon. Jammer, maar daar kunnen we helaas niets aan doen.

Nog niet helemaal duidelijk?
Klik dan op de volgende link voor een uitgebreide handleiding met voorbeeld-illustraties: zie>>>
Mischien wel gemakkelijk als deze handleiding uitgeprint wordt. De aanwijzingen hiervoor staan bovenaan op het document.
Netty Kramer

Uitzending voor zondag 29 maart was deze keer op zaterdag opgenomen
We hopen dat weer is genoten van de mooie dienst op zondagmorgen. Ik kreeg al een aantal enthousiaste reacties. Vooral die clip van Louis Amrmstrong vond men prachtig! Wij zaten in de kerk ook mee te swingen!
Soms gaat er even iets mis
De beamteammedewerkers doen hun uiterste best alles goed in beeld te brengen. Beeld en geluid wordt normaal door twee mensen geregeld. Nu doen we het alleen en daarbij is uiterste concentratie nodig. We zorgen voor de presentatie, bedienen 2 camera's en moeten ook nog het geluid in de gaten houden! En soms gaat het even mis en wordt op een verkeerde knop gedrukt of de tekst komt iets te laat. Neem ons dat aub niet kwalijk. Wij doen ons uiterste best alles goed te laten verlopen.
We wensen iedereen veel fijne kerkdienstmomenten.
Zwanny Kamp, beamteammedewerker en webmaster.
Ada heeft in haar blog gereageerd op de dienst van 22 maart: je leest het hier>>>

Kijken en luisteren via de App van Kerkomroep op smartphone of tablet:
Zie aanwijzingen>>>

Voor vragen, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we proberen telefonisch te helpen.

Verdere activiteiten van onze gemeente worden tot nader bericht afgelast.
Specifiek noemen we hier: Het stilte-uur op de komende vrijdagen en de laatste geplande avond op
7 april van de groep Verlies en Rouw.

In deze onzekere en roerige tijd wil ik de oproep van dichteres Merel Morre aan u als lezer doorgeven:

Nederland, Nederland,
Let een beetje op elkaar

Houd afstand maar
Ook oog voor elkaar

Kijk een beetje om
Kijk een beetje uit

Kijk een beetje naar elkaar om
Kijk een beetje naar elkaar uit

Houd afstand
En daardoor juist
Oog voor elkaar.

Een hartelijke groet, Gerard Waninge
Voorzitter van de kerkenraad.