Paasgroet van directeur John van Tilborg van INLIA

Pasen: de grenzen doorbreken
Op Goede Vrijdag, lieve vrienden en vriendinnen, overschrijden we het getal van 40.000 overnachtingen voor mensen die niet terecht konden in het aanmeldcentrum in Ter Apel. 40.000 overnachtingen die we met elkaar realiseerden voor mannen, vrouwen en kinderen voor wie nergens anders plek was.
Meer dan 2000 vrijwilligers hielpen eraan mee, sinds eind augustus. Op 56 locaties; in kerken, zaaltjes en andere kerkelijke bijgebouwen, in (vakantie)huizen, sportscholen, bedrijfspanden en eigenlijk alle lege panden die we maar konden vinden. We deden het samen; vrijwilligers uit 110 kerken én ook buitenkerkelijken. Allemaal mensen die zich inzetten voor medemensen in nood.
Een prachtig signaal van mensen die hun hart lieten en laten spreken. Van mensen die hun dáden laten spreken.
‘Wachten’ lijkt verder het wachtwoord te zijn als het om asielzoekers gaat.
Wachten op het grasveld in Ter Apel, tot je binnen mag.
Wachten in de crisisnoodopvang in de evenementenhal, tot je je mag melden bij de IND.
Wachten op een vaste plek, tot je naar school mag, tot je vriendjes kunt maken.
Wachten.
Wachten is niet wat alle vrijwilligers deden. Zij kwamen in actie. Boden hulp, onderdak, een welkom, een uitgestrekte hand. En gaven daarmee een krachtige boodschap af.
Ze vonden elkaar, die vrijwilligers, dwars door kerken en geloofsgemeenschappen heen, dwars door denominatie-grenzen heen. Mensen van allerlei verschillende kerken werkten en werken samen in de opvang. Een lichtpunt in een samenleving die zo verdeeld lijkt te zijn.
Wij worden niet gescheiden. Wij zijn verbonden in Jezus Christus. Hij stierf voor ons allen. Hij stond op en er was geen ‘foute’ kerk of ‘goede’ kerk. Er was Zijn licht, het licht van de verrezen Heer. Het licht dat ons allen verenigt. Ik kan u niet vertellen hoe dankbaar ik ben het licht in al die vrijwilligers te zien schijnen. Hoe dankbaar ik ben dat wij verbonden zijn.
Ik wens ieder van u een gezegend Pasen. John W R van Tilborg
INLIA Jacobijnerstraat 5, 9712 HZ GRONINGEN
T: 050-3138181 - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - W: www.inlia.nl
Terug

 Afb. facebook