Lintje voor Corrie op 4 juni 2021

Toen Corrie gistermiddag op het terras van LaComida aan de Brink aankwam was zij wel verbaasd mensen te zien die ze kende. Maar meer ook niet. Ook toen ze de burgemeester zag met een hele grote bos bloemen in zijn hand, had ze nog geen idee. Die zou wel binnen bij iemand iets moeten doen. En toen bleef de burgemeester staan en was de verrassing heel groot.
Een lintje voor Corrie! En daarbij natuurlijk een toespraak over alle jaren en activiteiten die zij heeft gedaan. Natuurlijk ook bloemen. Wij, als Verbinding/Passage hebben haar felicitaties en een prachtige hangende fuchsia gegeven, die, zo hoorde ik vanmorgen, hangt al buiten in het zicht
Het was een zeer geslaagde, feestelijke middag.
Inmiddels staat het vermeld op 'Dit is Roden'als volgt:

"Corrie Graanstra- van Zwieten, onder andere bekend van de Wereldwinkel in Roden, werd vrijdagmiddag op het terras van La Comida, de eerste locatie van de Wereldwinkel in Roden, compleet verrast met een Koninklijke Onderscheiding, die werd overhandigd door de onze burgemeester Klaas Smid.
Sinds 1991 zet Corrie zich al in voor de Wereldwinkel waar ze zich dus al 30 jaar geheel belangeloos voor heeft ingezet. Ze staat er iedere week een ochtend en zorgt mede voor de inkoop van de koffie, thee en chocolade en voor de inrichting van de winkel. Ze wordt door medevrijwilligers omschreven als een ‘actieve en hartelijke vrouw’.
Verder heeft Corrie Graanstra zich sinds 1989 onafgebroken in verschillende functies ingezet voor de christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging De Passage in Roden. Daar zet zich nog steeds met hart en ziel voor in. "Mensen zoals Corrie Graanstra maken de wereld een beetje mooier, zetten zich in voor anderen zonder er iets voor terug te vragen", waren de mooie woorden die Klaas Smid haar toesprak.
Uit naam van koning Willem-Alexander mocht Klaas Smid mevrouw Cornelia Graanstra - van Zwieten benoemen tot lid van de orde van Oranje Nassau voor 30 jaar vrijwilligster. "och, och ik word er helemaal raar van, dit had ik nooit verwacht. Het is echt geweldig, wat een verrassing!" sprak Corrie Graanstra." (Tekst/film/foto's Coby van Zanten/DitisRoden.nl)

Foto uit DitisRoden van Corrie lintjeHier zie je de foto (klik voor een vergroting)
die op 'Dit is Roden' staat

Het filmpje kun je zien als je op de volgende link klikt: https://youtu.be/SR3ZoBFp_vw

Corrie, Van ons allemaal: VAN HARTE GEFELICITEERD!

 

 Nog een paar foto's (klik voor een vergroting)

Foto 1 van Corrie lintje

Foto 2 van Corrie lintje Foto 4 van Corrie lintjeFoto 3 van Corrie lintje

Terug naar de hoofdpagina van Verbinding>>>

 Afb. facebook