Twee 'openlucht-vieringen' op 2, 9 en 23 augustus 2020 in Op de Helte..

Jakobszondag 2 augustus
Zondag 2 augustus vierde Roderwolde de Jakobszondag, een week verlaat door de regen. Het was een mooie viering in de tuin van Ben en Mathilde. We begrepen dat we mensen onderweg zijn. We laten achter om te ontvangen. We verliezen om te winnen. En in alles loven wij de Ene. Ds. Sybrand van Dijk. 
Zie foto's>>>

Zomeravond-vesper 9 augustus
Op zondagavond 9 augustus hebben velen genoten van een zomeravond-vesper, georganiseerd in het Openlucht theater van Roderwolde om 19.00 uur. 
Het thema van deze vesper was 'Reisverhalen' en de viering was voorbereid door Tineke Braspenning, Dea Smith en Gerard Waninge.
Muzikale medewerking werd verleend door een gelegenheidskwartet, gevormd door Piety Roffel, Ada Waninge, Jaap Ruitenbeek en Gerard Waninge. Monique Evertz begeleidde de gemeentezang op de dwarsfluit.
Bijzonder bij het thema waren de reisverhalen van Mathilde, die samen met haar man enkele jaren geleden een voettocht naar Rome heeft gemaakt. Mooie liederen zongen we o.a.: "Leven is een lange reis en al gaande word je wijs", samen met het gelegenheidskoortje. Ook zong het koor het mooie lied: "Waar zal ik heengaan", ds. Sybrand maakte hiervan een filmpje>>>. In stilte konden we nadenken over de vraag: "Welke reis heeft veel voor mij betekend en heeft die mijn leven en denken veranderd?" Veel dank aan allen die deze mooie viering mogelijk hebben gemaakt!  Zie foto's>>> 

Zondagochtend-viering 23 augustus
Het was mooi bedacht, maar het mocht niet zo zijn: geen viering onder de bomen van Roderwolde op zondagmorgen 23 augustus.
De viering ging wel door, maar werd gehouden in Op de Helte; 
Het was een feestelijke dienst! Er stond wel een parasol op het podium, om nog een beetje 'buiten-sfeer te creëren en Fanfare Oranje deed  zijn uiterste best om de gemeentezang goed te begeleiden.
Ada Waninge schreef een verslag over deze viering: hierbij een link naar Welke woorden neem je mee naar huis? >>>
Er zijn ook een paar foto's gemaakt: klik hier voor foto's>>>
Heb je de viering gemist en wil je toch nog graag kijken en/of luisteren? Dat kan via kerkomroep>>>

Terug naar fotoalbum>>>

 Afb. facebook 

X

Right Click

Geen kopieermogelijkheid