Laatste dienst van Ds. H. J. Meijer in Roderwolde op 12 april 2015

Rwolde 12-4-2015In Kerknieuws werd het volgende door kerkelijk werker Astrid Mekes vermeld: "Op zondag 12 april 2015 gaat ds. Meijer voor de laatste keer voor in Roderwolde. Het officiële afscheid vindt plaats in de dienst van 14 juni in Roden maar het leek ons gezellig om na de dienst wel even met elkaar koffie te drinken."

Karen Hagg maakte het volgende verslag:

Klein afscheid op zondag 12 april

Op deze zondag ging ds. Harm Jan Meijer voor het laatst voor in onze Jacobskerk. Tijdens het koffiedrinken sprak Harry Boerema over de vele uitstapjes, wandel en fietstochten die Harm Jan organiseerde en begeleidde en er werden anekdotes opgehaald over een oud docent waar zowel Harm Jan, Piet Notebomer en Harry les van hadden gehad. Omdat met het bereiken van het emeritaat toch ook een nieuwe periode aanbreekt en een nieuwe reis kan beginnen door het leven las Trineke Aukema een reisgedicht voor. Margreet en Harm Jan kregen beiden een Jacobsschelp aangeboden.

Reisgedicht

Zomaar lopen, wind kom waaien,
zon en hemel, draag je mij?
Zomaar licht en stil van binnen,
even elk lawaai voorbij.

Zomaar lopen, wolken lachen,
mensen groeten wad en zee-
zomaar denkend aan van alles
neem ik al die beelden mee.

Zomaar lopen, kleine stappen,
zo ontvouwt zich hier mijn weg
en verwonderd ga ik verder,
leef ik wat de weg mij zegt.

Zomaar lopen, wind, blijf waaien,
draag mij, hemel, aarde, licht-
zomaar licht en sterk van binnen-
zo klinkt zacht mijn reisgedicht.

Een en ander werd door fotograaf Piet Notenbomer op foto's vastgelegd en op deze site kunnen we hiervan meegenieten.
N.B. Gebruik browser Google Chrome of Firefox

Laatste dienst van H.J. in Roderwolde 12-4-2015