Activiteiten actueel

Koffie- en ontmoetingsochtend Roderwolde
Elke eerste dinsdagmorgen van de maand
Plaats: Jeugdgebouw Pastorielaan Roderwolde - Tijd: tussen 10.00 uur – 11.30 uur
Contactpersoon: Dirk van Hell - e-mail>>>

Koffietijd Op de Helte
Elke woensdagmorgen tussen 09.30 uur - 11.00 uur
Contactpersoon: Ilse van Huffelen - e-mail>>>  - Telefoon: 50 175 38

Muziek uit de hemel
Muziek uit de Russisch Orthodoxe kerk, met de meeslepende melodieën, de lage basstemmen, de muzikale afwisselingen, is indrukwekkend mooi en raakt mensen heel diep. Het wordt een sfeervolle muzikale en informatieve avond.
Datum: maandag 15 januari 2018 - Plaats: de Catharinakerk
Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur - Inleider: ds. Theo Hop
Opgave: ds. Bart Elbert - E: contact>>> - T: 50 193 75
Kosten: vrije gift in de TVT-giftendoos

Medische verrassingen in de Bijbel
Wij gaan deze avond de Bijbel lezen met een medische bril op. Een lezing door mevrouw Alie Hoek d.m.v. een power point presentatie. Zij is arts-docent geweest in medische vakken en heeft als arts gewerkt in de psychiatrie. Daarnaast heeft zij verschillende boeken geschreven en meegewerkt aan diverse radio- en tv-uitzendingen.
In de Bijbel komen mensen voor zoals u en ik. Ook lees je nog al eens over hun ziektes, aandoeningen en kwalen. Met onze huidige kennis van zaken kunnen wij achterhalen waaraan zo iemand geleden moet hebben. Zo wordt er iemand beschreven, die een beroerte krijgt, iemand met dikke darmkanker, ouderdomsziekte enz.In het Nieuwe Testament komen veel wonderen voor en worden gelijkenissen beschreven met een medische achtergrond. Bijvoorbeeld door Lucas, die arts was en veel over genezingen heeft verteld.
Datum: donderdag 18 januari - Plaats: Op de Helte - Tijd: 20.00 uur
Opgave: Martin Lanting - E: contact>>> - T: 50 179 08
Kosten: vrije gift in de TVT-giftendoos

Ervaringen met de andere zijde
Er zijn vele mensen die medisch gezien dood zijn geweest en weer tot het leven terug zijn gekeerd. Op deze avond ‘verkennen’ we dit fenomeen door te schetsen wat hierover bekend is en gaan hierover met elkaar in gesprek.
Datum: donderdagavond 25 januari - Plaats: de Catharinakerk
Tijd: inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Begeleiding: ds. Walter Meijles
Opgave: vóór 22 januari bij ds. Walter Meijles - E: contact>>>
Kosten: vrijwillige bijdrage

Buurten bij Catrien – je hart luchten & je hart ophalen
Elke laatste vrijdag van de maand een meditatieve wandeling vanuit de Catharinakerk waarbij het gaat om stilte, bezinning, contact met elkaar.
Datum: vrijdag 26 januari
Plaats: start in de Catharinakerk met koffie/thee

Taakgroep Vorming en Toerusting>>>