Activiteiten in de komende tijd

Koffie- en ontmoetingsochtend Roderwolde
Elke eerste dinsdag van de maand:
Plaats: Jeugdgebouw Pastorielaan Roderwolde - Tijd: tussen 10.00 uur – 11.30 uur
Contactpersoon: Dirk van Hell - e-mail>>>

Koffietijd Op de Helte
Elke woensdagmorgen tussen 09.30 uur - 11.00 uur:
Contactpersoon: Ilse van Huffelen - e-mail>>>  - Telefoon: 50 175 38

MeditatieAfdalen in jezelf om op te stijgen boven jezelf uit.
Mediteren kun je leren. Meditatie is je lichaam en geest tot rust brengen. Vanuit die rust kun je onverwachte waarheden over jezelf ontdekken. Verrassend en verfrissend kan dat zijn.
Ik maak hiervoor gebruik van een verstillend eerste deel van de avond en een creatief verdiepend tweede deel.
De werkvormen hiervoor zijn heel gevarieerd en eenvoudig te doen. De ervaring leert dat je ontspannen en opgeladen weer naar huis zult gaan.
Datum 18 oktober, 1 november, 22 november, 13 december, 10 januari, 31 januari.
Meditatieplek Bovenzaal van De Bijkeuken - Tijd 20.00 – 21.30 uur
Begeleider ds. Walter Meijles - Opgave vóór 11 oktober

In Pursuit of Silence - Uit op stilte: 24 oktober
Een bijzondere documentairefilm in aanloop naar de landelijke Dag van de Stilte op zondag 28 oktober.
We worden voortdurend omringd door lawaai en geluid.
Stilte wordt steeds meer een zeldzaam goed. Maar bestaat pure stilte? Waarom gaan we er naar op zoek? Of waarom lopen we er van weg?
In een trip rond de wereld verkent deze film het geheim van stilte.
Een verrassend muzikale film die je oren doet spitsen en je de tijd geeft om stil te staan bij STILTE
Datum woensdag 24 oktober - Plaats De Deel
Tijd inloop 19.30 uur met koffie, start film 19.45 uur - duur: 80 minuten (Nederlands ondertiteld)
na afloop koffie met gelegenheid tot napraten tot ca 21.30 uur.
Kosten geen

Verslaafd aan God - Leesgroep over het boek van Peter Rollins.
Veel mensen lijken wel verslaafd aan God. Ze gebruiken God als het middel om de leegte in hun bestaan op te vullen. Kerken, die God als vervulling van je levensgeluk verkopen, lijken zo op één van de vele bedrijven die geluk verkopen.
Rollins bepleit dat de kern van christen zijn juist is om te aanvaarden dat je het niet weet, dat de bevrijding van Christus is dat we afgeholpen worden van onze ideeën en verlangens.
Rollins bouwt zijn betoog strak op en komt tot verrassende invalshoeken.
Deze Noord-Ierse theoloog is één van de meest verfrissende theologen van vandaag de dag.
Per avond bespreken we één van de drie delen waaruit het boek bestaat. Het is de bedoeling het boek zelf aan te schaffen. Wanneer dit een probleem is, laat het van te voren weten.
Vervolgdata, 30 oktober, 20 november
Plaats Op de Helte - Tijd 20.00 uur – 22.00 uur
Begeleiding ds Walter Meijles - Opgave z.s.m.

Eetcafé Mediterraanmenu vrijdag 2 november
Plaats De Deel - Tijd inloop 17.45 uur; aan tafel 18.00 uur
Kosten € 6,-- - Opgave Clara en Hielke Penninga

Workshop "stof in lood" - "Licht in donkere dagen" 10 november