Afscheid Ds. Bart Elbert 7 en 9 september 2018

bartDit weekend namen we afscheid van Bart Elbert.
Veertien jaar was hij dominee in Roden; op 23 september wordt hij bevestigd in Beetsterzwaag.
Vrijdagavond was het informele afscheid en o, wat heeft de gemeente hem geplaagd.
Met z'n stiltemomenten, de jaren '60 muziek, het mediteren, met de Tenach en onnoemelijk veel andere puntjes van milde kritiek die behoorlijk wat lachsalvo's opleverden.

We zagen de kerkenraad als devoot monnikenkoor, Bart, Gerard en Ada zongen 'By the waters of Babylon', de jeugdraad met een DELTA-sketch, de Cantorij Roden was getransformeerd in een shantykoor en de pastores speelden een hilarisch toneelstukje met als onderwerp 'werkoverleg'. Zij sloten hun act af met een lied, waarvan het refrein door iedereen kon worden meegezongen. Aan het eind werd het cadeau van de gemeente overhandigd: een bureaustoel op wieltjes. Het programma was rond 21.30 uur afgelopen, zodat er nog ruim tijd was voor een gezellig glaasje en de lekkere hapjes waar we op werden getrakteerd.

Zondagmorgen 9 september was de afscheidsviering.
De kerkzaal van Op de Helte zat helemaal vol en het was ondanks het afscheid een feestelijk geheel.
De Cantorij Roden werkte mee en Erwin Wiersinga bespeelde het orgel.
De kinderen van de kindernevendienst hadden een regenboogschilderij met handjes meegenomen én ze hadden taartjes gemaakt. Dit om te refereren aan het feit dat Bart ons heeft geleerd om een taart te bakken als je een regenboog ziet. Een regenboog is Gods teken van zijn verbond met de mensen, reden genoeg om daar gebak bij te eten! Een kleintje vertelde dat hij mooie figuurtjes van klei op de taartjes had gemaakt, maar de juf stelde ons gerust: het was geen klei maar fondant......
In een presentatie zagen we mooie beelden van de kinderen voorbij komen en ds. Bart als Zacharia.

Het was een mooi en ontroerend afscheid. Frans Caljouw, voorzitter van onze kerkenraad, vatte in zijn afscheidstoespraak de veertien jaar die Bart in Roden heeft gestaan samen: een hele opsomming, waarbij we ons realiseerden hoeveel Bart in onze gemeente tot stand heeft gebracht, altijd met aanstekelijk enthousiasme.
Heb je de afscheidsvrijdagavond en/of de viering gemist? Het is allemaal terug te luisteren op Kerkomroep>>>.
Na de zegen ontroerde Bart menigeen door het solo zingen van het lied 'Vrede wens ik je toe'.
Al zingend wenste de gemeente dat ook hem toe en natuurlijk ook elkaar.
Een warm en hartelijk afscheid.
Hij heeft het verdiend!
We wensen Bart en Elizabeth alle goeds toe in hun nieuwe woon- en werkomgeving in Friesland!

Vrijdagavond zijn er foto's gemaakt door Fokke de Jong, zondag door Han Post.
De foto's, presentatie 14 jaar Roden-Roderwolde en een filmpje van de kindernevendienst zijn te zien als ingelogd wordt met de bekende gegevens van de Jaargids. Klik hiervoor in de Home-Welkompagina linksonder op 'Jaargids inloggen'. Lees goed de aanwijzingen! Vul de inloggegevens van de Jaargids in en na het inloggen kies je via het hoofdmenu Gemeente: Jaarboekje.
De webmasters hebben hier voor gekozen om de foto's in goede kwaliteit te kunnen laten zien en omdat alles voor Bart en Elisabeth persoonlijk is bedoeld.
Inloggegevens vergeten of vragen? Stuur een mail naar de webmasters>>>

Zie voor een persoonlijk verslag 'Afscheid na veertien jaar' >>>

Twitter klein  Facebook