Terugblik vrijwilligersavond 17 oktober 2019

Een brief van PaulusWat meteen opvalt bij binnenkomst in de hal is het groot aantal aanwezigen, allemaal enthousiaste leden die zich inzetten voor onze kerk. Die worden vanavond eens flink verwend met een feestelijk programma. Er is koffie/thee met wat lekkers en aan praten geen gebrek. Voor het programma nodigt ouderling Renny ons uit in de kerkzaal en daar heet ze allen hartelijk welkom, waarbij wordt doorgegeven hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor de kerk. In het bijzonder een welkom natuurlijk voor Kees Posthumus, die ons, als verhalenverteller, zal vermaken met het thema ‘Dwars door de Bijbel’, dat precies aansluit bij ons jaarthema ‘Een goed verhaal’..... 

Maar eerst is er een verrassend optreden van onze predikanten met een mooi lied>>>, waarbij het refrein door ons allen kan worden meegezongen, dankzij Piet, via de beamer. De stemming zit er meteen goed in. 

Dan komt Kees op met zijn ‘kar’ vol verhalen. Het ene verhaal na het ander vertelt hij op boeiende en beeldende wijze. De aanwezigen worden er vaak bij betrokken en de mooie muziek, die Peter laat horen, versterkt zijn verhalen.
We zien en horen o.a. ‘De barmhartige Samaritaan’, zijn lievelingsprofeet Amos, Jefta, "die gek die zijn dochter wilde offeren", Paulus (bij de brievenbus), de verloren zoon (met foto van Laurel en Hardy als de twee zonen), en bij de 'storm op zee' zorgen Astrid en Sybrand voor de stormachtige wind en wij allemaal maken geluid bij de loeiende storm, zeg maar orkaan! Het klinkt angstaanjagend; zo erg dat de koster verschrikt komt kijken wat er wel aan de hand is. ‘En Jezus sliep maar door, totdat....’: “Wie is hij toch, dat zelfs de wind en het water zijn bevelen gehoorzamen?”

Het is niet precies te verwoorden wat Kees allemaal heeft verteld; zijn verhalen moet je horen en zien om het te begrijpen. Maar we hebben genoten en ons geen moment verveeld en de tijd is omgevlogen.

Na een hartelijk dank aan Kees kunnen we in de hal nagenieten met een hapje en een drankje. Volgens mij zijn we allemaal weer extra gemotiveerd om ons vrijwilligerswerk te blijven doen. 

Via de link kunnen foto’s>>> worden ingezien, waarbij moet worden opgemerkt dat het amateurfoto’s zijn, gemaakt met een smartphone. Maar een indruk van de avond krijg je zeker wel. 
Namens alle vrijwilligers bedankt!! Zwanny Kamp, webmaster.

N.B. Mocht je een foto zien, die je liever wilt laten verwijderen, mail het naar de webmasters>>> en het wordt z.s.m. geregeld.

Meer weten over Kees Posthumus? Zie www.keesposthumus.nl

Aanmelden
met account
facebook 

X

Right Click

Geen kopieermogelijkheid