Kerknieuws nr 2302: Een nieuw begin

Rondom de vuurkorfkopkerknieuwslogoIn Kerknieuws nr. 2302 schrijft Dea in het hoofdartikel het volgende:
Een nieuw begin, best wel een raar opschrift boven een stukje in een kerkblad zo half februari. De nieuwjaarswensen zijn geweest, veel goede voornemens al weer gesneuveld. Of geven we onszelf een nieuwe kans, je kunt toch elke dag opnieuw beginnen? Zondag 3 februari was het Werelddiaconaatzondag. We denken dan bijvoorbeeld aan het feit dat Zeeland door de watersnoodramp werd getroffen.....

Vele mensen over de hele wereld hielpen financieel mee om een nieuw begin te maken na de verwoestende ramp. Ook wij kunnen anderen helpen om na een ramp opnieuw te beginnen. Een nieuw begin is ook het thema van de 40dagentijd. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken. En dat we Zijn liefde mogen delen met anderen...... Het hele artikel is te lezen op de voorkant van Kerknieuws.

Aswoensdag
Aandacht is er voor Aswoensdag 6 maart, de dag die het feest van Carnaval afsluit en het begin inluidt van de vastentijd voor Pasen. Deze dag is traditioneel bekend geworden door het Askruisje. Men komt naar de kerk en ontvangt daar op het voorhoofd een kruisje van het as dat overgebleven is van de verbranding van oude palmtakken. Het is een teken van bezinning; van stilstaan bij alles wat je anders kunt doen in het leven.

Pannenkoekendag
Dinsdag 5 maart mag u de pannen in de kast laten staan en in De Deel een pannenkoekenmaaltijd komen nuttigen. Al eeuwenlang wordt in Engeland, Ierland en Australië op de dinsdag voorafgaand aan Aswoensdag, de eerste dag van de Christelijke vastenperiode, ‘pannenkoekendag’ gevierd. Wij sluiten ook dit jaar aan bij deze oude traditie. De leden van de ZWO gaan, samen met een aantal vrijwilligers, deze avond pannenkoeken voor u bakken. Wij vragen van u een vrijwillige bijdrage in de pan. De opbrengst komt ten goede aan ons project in Oeganda. Via de link bovanaan de hoofdpagina staat vermeld waar en wanneer men zich kan opgeven.

Verslag 2 avonden 'Klaar met het leven?'
In een uitgebreid en helder verslag beschrijft Dick de Jong de twee indrukwekkende avonden met als thema "Klaar met het leven?"

Ds. Walter Meijles vertelt over een studiedag: 'Liturgie nader bekeken':
"Op vrijdag 18 januari bezocht ik een studiedag over liturgie, met als hoofdspreker de ons welbekende Sytze de Vries. We kregen verder vijf verschillende verhalen te horen over vijf heel uiteenlopende vormen van kerk-zijn in Nederland. Dat ging van pioniersplekken met als viering dans en vooral gesprek, tot een hoogliturgische eredienst in Utrecht....".

Foto's
Foto's maken een blad levendig: Een pagina is gevuld met mooie foto's van de 'IkZieJou-Viering' op 3 februari, gemaakt door Han Post

Dit en nog veel meer vindt u in ons informatieblad Kerknieuws. Via deze pagina>>> is het uitgebreid verschijningsrooster van Kerknieuws in 2019 in te zien. Op deze zelfde pagina staat ook vermeld waar men zich kan aanmelden voor een abonnement.

Zwanny Kamp, webmaster en secretaris Stichting Kerknieuws