Concerten 2018 op het Hinszorgel in de Catharinakerk

HinszorgelAlle concerten worden gehouden op de vrijdagavond om 20.00 uur en zijn vrij toegankelijk, met een collecte bij de uitgang. Er is weer een mooi programmaboekje beschikbaar, opgesteld in samenwerking met de orgelcommissies van Anloo en Veenhuizen. Op 6 juli staat de in Roden niet onbekende Leonore Lub op het programma......

Zij is organiste op het befaamde Schnitger orgel in Noordbroek en docente aan de muziekscholen in Groningen en Hoogezand. Op haar programma staan werken van o.a. Dietrich Buxtehude, Joh. Seb. Bach, Gottfried Walther en Melchior Schildt.......

Het tweede concert is op 20 juli en dan bespeelt vaste organist Erwin Wiersinga het Hinsz-orgel, met werken van Buxtehude en Bach, maar ook van Samuel Scheidt, Robert Schumann en Alexandre Boëlly.

Op 3 augustus concerteert de uit Korea afkomstige Hyoju Ahn. Zij won in de zomer van 2017 de derde prijs op het Internationale Martini Orgelconcours Groningen en is nu terug in Nederland voor 2 concerten. Zij studeerde o.a. in Lübeck en Amsterdam. Op het programma staan werken van Vincent Lübeck, J.P. Sweelinck, Francisco Correa de Arauxo, Franz Danksagmüller, Henry Purcell, Georg Böhm, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Vivaldi / Bach.

Op 17 augustus wordt de serie afgesloten door organist Stephan van de Wijgert uit Amsterdam. Hij is organist van De Duif, een prachtige kerk aan de Prinsengracht. Zijn programma bevat werken van Wolfgang Amadeus Mozart, Aaron Copland, Franz Schubert, Wolfgang Amadeus Mozart, Mons Leidvin, Edvard Grieg.

Zie ook: http://www.hinszorgel-roden.nl/