Barbecue Wijk West 27 mei 2018

webpagina1Op het erf van de familie Griffioen genoten jong en oud van het samenzijn. De barbecue-masters hebben flink hun best gedaan. Iedereen heeft heerlijk gegeten en gedronken en vooral met elkaar kennis gemaakt en gepraat. Zie foto’s>>>
Tot slot was er een overheerlijk toetje voor allen, waarvan we graag het recept doorgeven (klik op lees meer...) Katy

 

Avocado-citroentaartjes
webpaginaRegelmatig avocado’s op je menu kan je gezondheid een boost geven. Een avocado zit bomvol met belangrijke stoffen die je lichaam nodig heeft. Ben jij er niet zo gek op, dan adviseer ik je dit recept: Dit is dé manier om avocado’s te leren eten.
Verwarm avocado’s nooit, want daarmee gaat een groot deel van de voedingsstoffen verloren.
Doordat je de avocado gelijk mengt met citroen, blijven deze taartjes zeker 24 uur mooi groen. De lekkerste notenbodems zijn die met biologische grasboter. Je kun hiervoor ook een goede kwaliteit kokosolie gebruiken, maar als je dan toch iets lekkers maakt.....

Dit heb je nodig (voor ca. 10 kleine taartjes) voor de bodem:
100 gram gedroogde abrikozen (ongezwaveld; de donkerbruine)
120 gram ongebrande noten
40 gram kokosrasp
2 eetlepels zachte grasboter
een draai Keltisch zeezout
taartvormpjes met een doorsnee van ca. 6 – 8 cm

Voor de vulling:
2 avocado’s
50 ml. ahornsiroop
2 zachte dadels, ontpit
fijngeraspte schil en het sap van 1 citroen
40 gram gesmolten kokosolie
een paar blauwe bessen of kokossnippers (voor de garnering)

Zo maak je het:
Week de abrikozen 10 minuten in heet water en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze met de noten, zout en kokosrasp in je keukenmachine en maal er grof meel van. Voeg de grasboter toe en kneed met je handen tot een plakkerig deeg. Bekleed je taartvormpjes met bakpapier en vorm een taartbodempje. Laat ze in de koelkast opstijven.
Week de dadels 5 minuten in heet water en giet af. Doe alle ingrediënten, behalve het citroensap in je keukenmachine en draai tot romige pudding. Voeg driekwart van het citroensap toe en draai opnieuw. Proef of je het laatste deel citroensap erbij wilt doen. Het mag wel fris, maar niet te zuur zijn.
Vul de vormpjes met de vulling en zet de taartjes terug in de koelkast. Bestrooi vóór het serveren met blauwe bessen of kokossnippers.