Onze praalwagen mag gezien worden!

PraalwagenEindelijk is het dan zover dat al het zwoegen en werken aan onze kerkelijke praalwagen zichtbaar wordt tijdens de parade. Het is toch maar gelukt en hoe!
Dankzij de vele vrijwillgers en enorme inzet van Judith mag onze praalwagen echt gezien worden.
Nog even nagenieten? Bekijk een prachtige reportage>>> van onze echte fotograaf Fokke de Jong... 


Terug naar fotoalbum>>>Wat ging er allemaal aan vooraf?

15 sept. 1

(Klik voor vergroting)
Foto's vrijdag 15 septembervan heel veel prachtige knutsels en fantasie dieren, die allemaal een plek krijgen op de wagen:

Fotograaf Fokke heeft ook prachtige foto's gemaakt: Bekijk ze hier>>>

15 sept. 2

15 sept. 3

15 sept. 4

 

 

 

 

Foto's 7/9 september: (klik voor vergroting en uitleg)
7 sept 17 sept 27 sept 37 sept 4
7 sept 57sept 5a7 sept 6 7sept 8


7 sept 7 7sept 9 7sept 1a lichtjes plaatsen

handen 7sept 10

7sept 10aIedereen doet z'n uiterste best er iets moois van te maken onder de bezielende leiding van Judith. Het bruidje ziet er schattig uit! De orgelpijpen krijgen een gouden kleur aan één kant en aan de andere kant wordt weer de veelkleurigheid uitgebeeld. Een afdruk van de hand van degene die alles in gang heeft gezet…….. 
De traptreden zijn in de kleur van de regenboog, allerlei gekleurde bonen worden geplakt. Ook de verfkwast wordt kwistig gebruikt, de Bijbelteksten krijgen steeds meer vorm en enthousiaste hulp van de jeugd is van harte welkom.
Het komt aan op samenwerking en de gezelligheid is ook heel belangrijk!

Foto's 1 september van het passen van de kleding en meer; Knap naaiwerk is verricht, 
'helpende handen' zijn geverfd en bekijk de mooie duif eens!: (klik voor een vergroting)
1sept 2 1sept 3 1sept 4 1sept 5 1sept 6 1sept 7 1sept 8

1sept 9

1sept 10

1sept 1Duif

Foto's van 23 tot 28 augustus:
(klik voor een vergroting en beschrijving)
23 25augustus 1 23 25augustus 3 23 25augustus 2 23 25augustus 6

23 25augustus 4 23 25augustus 5 23 25augustus 7


Bouwgroep

1sept.dewagen 1sept.orgelpijpen
1 september, de 2 nieuwste foto's van de bouwgroep:
(klik voor vergroting)


bouwgroepEr is al heel veel werk verricht: Achter op de wagen is een begin gemaakt met het orgel, er staan al pijpen op die een vrolijke kleur zullen krijgen. Verder vordert de bouw gestaag. Er moeten nog wel dingen gemaakt worden, zoals een knutseltafel waar de kinderen aan komen te zitten en stoeltjes/zitkrukjes voor de figuranten. Sommige onderdelen moeten nog afgewerkt worden; zo wordt nog gewerkt aan het grote ‘levensrad’.
We kunnen nog heel goed een aantal bouwers gebruiken, dus kun je timmeren, lassen en bouwen kom dan op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag naar de loods aan de Productieweg, vanaf 19.00 uur is die open. 

Kledingteam: Een groep van ongeveer 10 mensen is al vanaf juni bezig met de kleding voor de figuranten die op en naast de wagen komen. Er worden kleren gemaakt en vermaakt. Ze zijn natuurlijk erg benieuwd of die kleren goed zitten bij de figuranten. Op 1 september zijn de parade-kleren bekeken en gepast. (zie foto's boven) 
Voor vragen, mail naar: Tineke Braspenning >>>.

Knutselteam: er is een groep begonnen met het maken van mozaïek-plateautjes van badkamertegeltjes en men is begonnen met het versieren van de traptreden. 
mozaik

aan het werk

 

 

 

 

 

 Handwerksters:

mand rondjesVeel blauwe rondjes zijn al aan elkaar gemaakt. Ook zijn er veel rode bloemetjes verzameld. (Zie foto's bovenaan) Het de bedoeling dat we deze vervolgens in het piepschuim prikken/drukken, zodat de bloemblaadjes rechtop komen te staan. Drie panelen gaan we op deze manier vullen. Van de blauwe rondjes maken we platte vlakken, met deze rode bloemen creëren we een driedimensionaal effect.

Er wordt nu een beroep gedaan op jullie creativiteit. Probeer zelf eens wat uit. Zoek op internet naar wat je zou kunnen maken en maak een of twee rode proefbloemen. Maak ze niet te pompeus, anders gaan ze hangen en blijven ze niet mooi zitten in het piepschuim. Donderdagmiddag 24 augustus hebben we alle probeersels naast elkaar gelegd en bekeken wat het effect is als ze in piepschuim worden geprikt. 
Ondertussen heeft Aly Wiersinga een leuk idee over de rand van de knutseltafel voor de kinderen. Zij ‘haakt ook aan’ bij het handwerkteam.

Ilse van Huffelen en Sijcolien Smith zullen dit proces begeleiden. Ada moet even afhaken i.v.m. ziekte van haar moeder. Kon je niet donderdagmiddag de 24e? Breng dan de bloem(en) die je hebt gemaakt naar een van ons!
Hou vooral ook de website van onze PKN-gemeente in het oog, daarop komt iedere week een nieuw bericht over de stand van zaken en wat we nodig hebben. 
Dus: op zoek naar restjes rood garen of rode stof en ga aan het haken, breien of naaien: leef je uit. Er hoeft niet één bloemetje gelijk te zijn, als ’t ie maar rood is. Per mail zijn al ideeën doorgegeven hoe je die kunt maken. 

Meer weten en zien over de Rodermarktwagen in aanbouw? Zie >>>