Voorbereidingen praalwagen voor 23 september

Praalwagen1Ds. Walter Meijles schreef in Kerknieuws 2109:
"Onze praalwagen van de Rodermarkt, 23 september. Over de praalwagen schrijf ik even een apart stukje nu. Er is namelijk aardig wat te vertellen, te tonen en te vragen:

Stand van zaken:
Allereerst antwoord op de grote vraag: gaat het lukken?! Het antwoord is ja, het gaat ons lukken. Judith Oosterhuis heeft in samenspraak met enkele ervaren bouwers een eerste ontwerp gemaakt met een schaalmodel van klei. Bert van Lingen heeft dit omgezet in technische bouwtekeningen.Met deze bouwtekeningen kan er daadwerkelijk gebouwd worden. De week dat ik dit schrijf wordt de bodem vastgemaakt aan het onderstel.
We zijn één van de vier groepen die bouwen in de nieuwe loods van Stichting Volksvermaken aan de Oosteinde 16. Een grote hal, gezellig met zoveel groepen. Een nadeel is dat er niets is en alles eerst gebracht moet worden. Inmiddels staat er een zelf getimmerde kast en ligt er aardig wat aangeleverd hout. Van allerlei kanten werd hout aangeboden de laatste weken, waarvoor onze dank! We vergaderen niet meer in de kerk, maar werken nu vanuit de afzonderlijke bouwgroepen op de verschillende onderdelen. Eén daarvan is de kledinggroep. Mocht u het zich afvragen: ja, de dominees komen er ook op. Er zijn nu al zo’n 25 mensen betrokken bij het hele proces, afgezien van wie materiaal heeft aangeboden. De leeftijden variëren van 16 tot bijna 70 jaar oud.

Tot slot vanuit de kledinggroep een oproep: Inmiddels wordt er al druk gebouwd aan een prachtige versierde wagen van de PKN -kerk in roden. Maar zonder kinderen en ouders op en om de wagen kunnen we natuurlijk niet! Meld je daarom snel aan als je het leuk lijkt om op de wagen te zitten in een mooi zelf gemaakt pak! Ook lopen er voor, naast en achter de wagen mensen mee! Je kunt je tot 26 juni aanmelden bij Dian Mulder: e-mail>>>
Na deze datum gaan we inventariseren en kijken wie 's middags en wie 's avonds op de wagen kunnen. Laat spoedig iets van je horen". ds. Walter Meijles
Foto's van de werkzaamheden: (klik voor een vergroting)
Praalwagen1Praalwagen2