Terugblik geslaagde barbecue op 22 juli 2016

barbecue22-7-2016Een reuzeleuk idee van de vrijwilligers van het eetcafé om ons uit te nodigen voor een barbecue. Velen gaven dan ook gehoor aan de uitnodiging en op vrijdagavond 22 juli werden we gastvrij ontvangen op de boerderij De Markehoeve van Harm en Nettie.

Een drankje werd aangeboden om te beginnen en er stonden nootjes, tomaatjes en olijven op de tafels. Het was prachtig weer en er was volop ruimte in de grote tuin met een weids uitzicht op de landerijen en de koeien.
Er waren verschillende zitjes en overal was het een gezellig samenzijn. Harm vertelde over hun bedrijf en al het werk dat gedaan moest worden. Hoewel niet altijd even gemakkelijk, heeft hij heel veel plezier in het werk. Belangstellenden kregen van ‘pa’ Derk Holman een rondleiding door de boerderij. Met gepaste trots vertelde Derk over de moderne bedrijfsvoering met automatische melkinrichting en meer....
Het vuur van de barbecue was inmiddels warm genoeg en het vlees smaakte heerlijk. Ook werd genoten van de smakelijke salades, gemaakt door vrijwilligers.
Toen iedereen genoeg had gegeten en gedronken, kregen we nog een lekker ijsje en koffie toe. Het was een zeer geslaagde avond, waarbij niet op tijd werd gelet. Maar langzamerhand werd het toch tijd om afscheid te nemen met hartelijk dank aan Nettie en Harm voor de gastvrijheid en alle andere medewerkers voor hun hulp.
Op de foto’s is duidelijk te zien dat we een genoeglijke avond met elkaar hebben gehad. Zie alle foto’s>>>